De zijvleugel - Het kleine detail dat het grote verschil maakt

8 Apr 2022 8:01 AM
Annica Svensson

De zijvleugel is het kleine extra stukje stof langs de oksel dat de beha zowel slimmer als comfortabeler maakt. Hier volgen drie redenen waarom het de moeite waard is in een beha met een zijvleugel te investeren.

De gladstrijkfactor


Losse huid en extra huidplooien zijn heel natuurlijk. Na de menopauze verandert het borstweefsel in zachter vetweefsel en wordt de huid op natuurlijke wijze losser. Dat betekent dat het er niet altijd glad en strak uitziet als u mouwloze, nauwsluitende kledingstukken draagt, zoals beha's, tanktops en body's.


In de loop der jaren hebben we vaak verzoeken gekregen van klanten die ons vertelden dat ze een hekel hadden aan losse huid of slappe huidplooien die over de rand van hun beha hingen en zich afvroegen of we daar niets aan konden doen. We hebben geluisterd en nagedacht en zo is de zijvleugel tot stand gekomen. Hij zit nu al enkele jaren in onze collectie en is een populair kenmerk van onze functiebeha's.

De comfortfactor


Afgezien van het uiterlijk heeft de zijvleugel nog andere voordelen, zoals bijvoorbeeld een comfortabeler beha. Niets is waarschijnlijk erger dan een paar te kleine schoenen of een slecht passende beha die schuurt.


Bij het ontwerpen van de pasvorm van onze kledingstukken komt een comfortabele pasvorm bij ons op de eerste plaats. Als u wat grotere rondingen hebt en een grotere bandmaat draagt, zal de overgang van beha naar huid nooit echt glad zijn omdat de band rond uw lichaam moet worden aangetrokken om de juiste steun te geven. Dan bestaat de kans dat de beha op bepaalde plekken insnijdt, zelfs als u de juiste maat draagt. Om dit schaven te verminderen, kunt u een beha met een zijvleugel dragen. De overgang zal zachter zijn en zo het gevoel van comfort verhogen.


Als u een beugelbeha draagt die aan de zijkant hoog is uitgesneden om extra steun te geven, kunt u soms het uiteinde van de beugel voelen. Dat komt vooral voor als u royale rondingen hebt. Als u een gevoelige huid hebt, kan dit oncomfortabel zijn. Met een zijvleugel wordt dit gevoel onmiddellijk geminimaliseerd en is de beha gewoon comfortabeler.

De beschermingsfactor


De derde reden is dat de zijvleugel uw kleding beschermt tegen vlekken die kunnen ontstaan door deodorants. Veel vrouwen, vooral zij die een vorm van kanker hebben doorgemaakt, geven de voorkeur aan deodorants zonder aluminium of antitranspiratiefactoren die de zweetklieren blokkeren. Het resultaat is dat u reukloos transpireert. Als u een beha draagt met een zijvleugel, zal de zijvleugel het vocht opvangen in plaats van uw hemd of blouse. Zo vermijdt u zichtbare zweetvlekken.
Daarom bevelen wij onze twee beha's STAY FRESH met beugel en KEEP FRESH zonder beugel ten zeerste aan. Beide modellen hebben zijvleugels van een functiemateriaal dat altijd droog aanvoelt, zelfs bij blootstelling aan vocht.

Wanneer fungeert een zijvleugel niet?


Is een zijvleugel iets voor u? Elk lichaam is uniek. Eenzelfde beha past niet op dezelfde manier op elk lichaam, zelfs niet in dezelfde maat. De zijkant van een beha met zijvleugel is natuurlijk hoger uitgesneden, en als u korter bent, een steviger bovenlichaam of een extra hoge buste hebt, kunt u soms het gevoel hebben dat de beha onder de arm iets te hoog is. Maar bij de meeste mensen zou de zijvleugel comfortabel moeten zitten.


Als u niet goed weet welk model het beste bij uw behoeften past, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze vriendelijke adviseuses helpen u dan om het juiste model te vinden. Geen vraag is te klein, te vreemd of te dom.

You may also like