Over Miss Mary

Lingerie van topklasse

Als vrouw hebben we het allemaal meegemaakt. Hoe een slechte beha onze hele dag kan verpesten! Maar dat hoeft helemaal niet. Bij Miss Mary nemen we uw comfort serieus, al meer dan 60 jaar. Onze passie is om kwaliteitsbh’s te maken die een perfecte pasvorm combineren met tijdloos design en optimaal comfort. Onze klanten hebben het over ‘het leven voor en na Miss Mary’. Wij noemen het eenvoudig Lingerie van Topklasse. Welkom in de wereld van Miss Mary.

Een manier van denken

Waarom we doen wat we doen
Wat betekent ‘topklasse’? Wij denken: perfect passende bh´s met een tijdloos Zweeds design, vervaardigd met echt vakmanschap. Met nauwgezette aandacht voor de details en gebruik van uitsluitend materialen van de hoogste kwaliteit. Bh’s die zo comfortabel zijn dat u ze nooit meer uit wilt doen. Maar het betekent nog meer.


‘Topklasse’ is een begrip dat diep is geworteld in onze bedrijfscultuur. Het omvat alles van design en kwaliteit tot productie en innovatie, maar ook de manier waarop wij met elkaar omgaan als collega´s, als zakenpartners en met u als klant. Wij zijn een kleine onderneming die de klant altijd voorop stelt bij alles wat wij doen en die sterk gelooft in echte communicatie en duurzame relaties. Wij zijn vriendelijk en respectvol, altijd en tegen iedereen. Onze klanten betekenen alles voor ons. Zonder tevreden klanten zouden we niet bestaan. Voor ons is ‘topklasse’ een filosofie en een manier van denken die ons er voortdurend aan herinnert dat we ons steeds moeten verbeteren, op elk gebied.

De kwaliteit van de pasvorm

U voelt direct het verschil
Onderschat nooit de invloed van een goede bh op uw zelfvertrouwen en uw lichamelijk comfort. Bij Miss Mary werken we aan het creëren van de perfecte pasvorm via een gedetailleerd, zorgvuldig ontwikkeld proces dat tegenwoordig zeldzaam is. Het gaat als volgt:


Eén enkele bh bestaat uit zo´n 35 verschillende delen en een bh die loopt tot een 115 J cup kan wel 70 maten omvatten. In ons bh-atelier in Borås in Zuidwest-Zweden tekenen en ontwerpen onze designers elk deel van een bh met de hand. Dat kan oplopen tot 2400 delen per bh-ontwerp! Na het naaien van proefmodellen in ons atelier nodigen wij vrouwen van alle maten en vormen uit om ze persoonlijk te passen. Na een proces van aanpassing en afstemming wordt de perfecte pasvorm bereikt. Maar dan zijn we nog niet tevreden. Voordat de definitieve pasvorm voor productie wordt goedgekeurd, laten wij tientallen vrouwen de kleding gedurende langere tijd dragen om zeker te zijn dat deze voldoet aan onze hoge kwaliteitsnormen en niet slijt of scheurt. Als iets niet voldoet, wordt het niet in productie genomen. Zo eenvoudig is het. Compromissen zijn voor ons nooit een optie geweest. Iets anders is voor ons ondenkbaar.

Niet zomaar een bh

Comfort voor elke dag
‘Een leven voor en na Miss Mary’, zo hebben veel van onze tevreden klanten het gevoel beschreven toen ze een nieuwe favoriete bh vonden, één die zo comfortabel is dat ze nooit meer terug willen kijken. En niets doet ons meer plezier dan dat te horen. Wat is de achtergrond van onze toewijding aan comfort?


Wij vinden dat het dragen van een bh nooit een slechte ervaring mag zijn. Wij wijden ons aan het vervaardigen van bh´s met comfort als één van onze hoogste prioriteiten. Als wij bh’s ontwerpen, houden we rekening met bustes van alle vormen en maten. Wij zijn allemaal verschillend en prachtig geboren, welke vorm we ook hebben, maar we hebben allemaal wel eens behoefte aan een beetje extra lifting en steun. Daarbij kunnen wij behulpzaam zijn omdat we echt willen dat onze producten een oplossing zijn voor uw lichaam en uw gevoel en een trouwe metgezel gedurende lange tijd. Bij Miss Mary kennen we geen kledingvoorschriften, iedereen is vrij om te dragen wat hij of zij wil. Het laatste dat wij willen is onze medewerkers verplichten om Miss Mary te dragen of te ondersteunen, dus we voelen ons enorm vereerd dat we hun eerste keus zijn! Net zoals we ons vereerd voelen als we uw eerste keus zijn.


Behalve comfortabele bh´s voor werk en dagelijks leven hebben wij ook bh´s gecreëerd die zo comfortabel zijn dat u erin kunt slapen! Nog nooit was het zo eenvoudig om u zo goed te voelen met uw bh. En om uw bh te dragen!


Omdat wij verkopen via onlinewinkels en per traditionele postorder zijn wij afhankelijk van de getrouwheid van onze foto´s en beschrijvingen. Vertrouwen is het hart van ons bedrijf en we doen er alles aan om ook uw vertrouwen waard te zijn. Wij vertrouwen er ook op dat u het ons laat weten als u niet tevreden bent met uw aankoop. Bij Miss Mary hebt u altijd 100 dagen retourgarantie op uw bestelde artikelen als u niet 100% tevreden bent.

Van toen tot nu

Hoe het allemaal begon
Bij Miss Mary of Sweden zijn we al zo'n 60 jaar gespecialiseerd in het maken van lingerie, maar in het begin maakten we andere kledingstukken.


In de roemrijke textielstad Borås in Zuidwest Zweden besloot het echtpaar Ingmar en Marwel Rydström, hij naaimachinetechnicus en zij naaister, een kledingbedrijf te starten met eigen productie in die stad. Dat was in 1957 en het bedrijf kreeg de naam Mary's Mode. Zij ontwierp en tekende patronen voor kledingstukken die in hun eigen plaatselijke atelier werden genaaid en die werden verkocht via de postordercatalogus van Mary’s Mode. Vijf jaar later zag de eerste lingeriecollectie het licht en die was vanaf het begin meteen een groot succes. Tegenwoordig zijn we uitsluitend een merk voor lingerie en badmode met nog steeds onze eigen productontwikkeling en productie.


We verkopen onze producten online via onze eigen webshop of via retailers op vier continenten, met Europa als onze grootste markt. We waren er al vroeg bij om onze producten te exporteren en in verband daarmee werd Mary's Mode omgedoopt tot het meer internationaal klinkende Miss Mary of Sweden.


In de loop der jaren is er veel veranderd, maar de liefde voor degelijk vakmanschap en de wens om vrouwen producten aan te bieden die zo comfortabel zijn dat ze niet eens voelen dat ze ze dragen, zijn gebleven.