Help! Mijn beha voelt zo warm

26 Jun 2020 4:44 am
Annica Svensson

Om verschillende redenen kan een beha soms warm voelen, misschien door het jaargetijde of door de overgang, door medicijngebruik of om andere redenen. Wat de oorzaak ook is, er is een oplossing. Hier volgen een aantal zaken om aan te denken als u op zoek bent naar een beha of naar ondergoed waarin u zich niet onnodig warm hoeft te voelen.


Een van de belangrijkste eigenschappen om naar te kijken als je een kledingstuk wilt kopen waarin je het niet onnodig warm wilt hebben, is dat het gemaakt moet zijn van materiaal dat ademt. Als wordt gezegd dat materiaal ademt, wordt eenvoudig bedoeld dat de warmte van het lichaam niet door het materiaal wordt ingesloten. De meeste natuurlijke materialen ademen, zoals katoen, wol en zijde. Van deze materialen is katoen het meest geschikt voor een beha, dankzij de andere eigenschappen die het heeft. Het is zowel slijtvast als makkelijk te onderhouden en de katoenvezel wordt als hij nat is nog sterker dan in droge toestand, waardoor katoen er goed tegen kan om veel te worden gewassen. Het gevoel van katoen direct op de huid is ook moeilijk te evenaren. Het voelt koel als het buiten warm is en het warmt als het buiten kouder is.


”Het gevoel van zacht katoen direct op de huid is moeilijk te evenaren”

BRODERIE ANGLAISE heeft van al onze beha’s het hoogste percentage katoen, niet minder dan 83%. De cup is van 100% ongevoerd katoen.

Om helemaal gebruik te kunnen maken van de voordelen van katoen moet het niet gewatteerd of gevoerd zijn met een synthetische voering die niet ademt. Dan wordt het nog warmer! Als u een katoenen beha draagt waarvan de cup gewatteerd of gevoerd is met materiaal dat niet ademt, zal de beha warm voelen omdat het binnenste materiaal de warmte en het vocht van het lichaam niet verder transporteert.

STAR beha van katoen zonder beugel, gevoerd met een dunne katoenen voering zodat de cup kan ademen.


Onze collectie omvat een breed assortiment ondergoed van katoen. De meeste beha’s hebben een katoenen cup zonder wattering of voering. Een aantal modellen zoals bijvoorbeeld de STAR beha, is gevoerd met een voering van katoenen stof. Als u de samenstelling leest, staat er misschien dat de beha voor 69% uit katoen bestaat. Dit verwijst dan naar alle onderdelen van de beha, ook eventuele schuimwattering in de comfortbandjes en de onderdelen van het rugpand die Elastanvezel bevatten om de veerkracht van de elasticiteit te kunnen behouden. Een beha wordt zelden van 100% katoen gemaakt, maar we proberen de cup zoveel mogelijk van 100% katoen te maken omdat je juist bij de buste het warmst wordt.


WANNEER IS KATOEN NIET GESCHIKT?
In de zomer is een ongevoerde beha van katoen heerlijk om te dragen maar als je veel transpireert, wat op verschillende ogenblikken om allerlei redenen kan voorkomen, wordt katoen vochtig omdat het vocht absorbeert. Daarom is er functioneel materiaal van synthetische vezels ontworpen dat fantastische eigenschappen heeft die zijn ontwikkeld om te voorkomen dat het kledingstuk aanvoelt als een sauna. Soms heeft de term synthetische vezel een negatieve klank maar het blijft een feit dat veel synthetische vezels fantastische eigenschappen hebben die natuurlijke vezels niet hebben. Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende synthetische vezels. Bij Miss Mary gebruiken we alleen materialen van de hoogste kwaliteit en van de beste leveranciers. Hieronder vindt u een aantal van deze fantastische functionele materialen en de kledingstukken in onze collectie waarvoor we ze gebruiken.


SPACER MATERIAAL
Als u prijs stelt op de vorm, de veiligheid en de steun die u krijgt met een gewatteerde cup, maar deze niet gebruikt als het te warm wordt, is een beha met een Spacer-cup de ideale oplossing.

CONFIDENT beha met Spacer-cup, een van onze best verkopende T-shirt beha’s.


Spacer is een driedimensionaal materiaal van 2,5 mm dik met ingeweven luchtkanalen die de lucht laten circuleren. Dit maakt dat deze wattering veel lichter, luchtiger en soepeler is dan andere wattering. Spacer voert bovendien vocht weg van het lichaam zonder dat het materiaal zelf als vochtig wordt ervaren! Je hebt eenvoudig alle voordelen in één: vormvast, koel en steunend. De CONFIDENT beugelbeha met Spacer-cup is een van onze best verkopende T-shirt beha’s.


”Spacer biedt alle voordelen in één: vorm, verkoeling en steun”


KEEP FRESH
Keep Fresh is een elastisch functioneel materiaal dat heel zacht en aangenaam aanvoelt op de huid. Je moet er bijna aan voelen om goed te begrijpen waarom het zo enorm geliefd is. Het materiaal voert niet alleen vocht af en laat de huid ademen, het is ook vuil- en geurafstotend. Om deze eigenschappen te behouden hebben we ervoor gekozen om de cups niet te watteren of te voeren.

Onze best verkopende beugelbeha is de STAY FRESH met cups van Keep Fresh materiaal.


Een van de absolute bestsellers in onze collectie is de T-shirt beha STAY FRESH met cups van Keep Fresh materiaal. Als u de voorkeur geeft aan een beha zonder beugel, hebben we ook een heerlijke KEEP FRESH comfort-beha die we naar dit fantastische materiaal hebben vernoemd.


”Je moet er bijna aan voelen om echt te begrijpen waarom het zo enorm geliefd is”

Een betrouwbare oude favoriet is deze KEEP FRESH beha, de eerste beha die we van dit materiaal maakten.


WINCOOL
WinCool is een gepatenteerd, exclusief functioneel materiaal met mineralen die in de vezel zijn ingeweven. Deze mineralen verlagen de temperatuur van de huid met 1-2°C! Doordat ze zijn vermengd met de textielvezel en niet zijn aangebracht door middel van een nabehandeling is het effect blijvend en verdwijnt het niet door bijvoorbeeld wassen. Ook WinCool voert vocht af. Onze geliefde serie COOL SENSATION, bestaande uit slips en hemdjes, is van dit unieke materiaal gemaakt. Heerlijk om direct op de huid te dragen onder de andere kleding.

COOL SENSATION verlaagt de temperatuur van de huid met 1-2°C.


Miss Mary maakt veel verschillende typen kleding om te kunnen voldoen aan de hoog gestelde verwachtingen en de eisen die vrouwen tegenwoordig aan hun ondergoed stellen. Als u er niet zeker van bent welk model het meest geschikt voor u is of welke maat u nodig hebt, neem dan contact op met onze klantenservice waar ze u meer dan graag advies geven over de kleding uit onze collectie die voldoet aan uw persoonlijke behoefte.