Het opbouwen van een beha-garderobe 5 eenvoudige stappen

7 Jun 2019 9:32 am
Annica Svensson

Zo eenvoudig is het om een beha-basisgarderobe op te bouwen


Hoeveel beha’s heb je eigenlijk nodig? Net als bij de basisgarderobe is het goed om eens stil te staan bij de inhoud van de lingeriekast. Met een beperkt aantal beha-typen kom je al een heel eind bij het opbouwen en plannen van een beha-garderobe. Hier volgen vijf verschillende typen beha’s die volgens ons in de garderobe van elke vrouw thuishoren en die voldoen voor de meeste behoeften en situaties.


PRAKTISCH EN FUNCTIONEEL VOOR DAGELIJKS GEBRUIK
Alle vrouwen hebben behoefte aan een goede functionele beha die perfect is voor dagelijks gebruik, die de buste een ronde vorm geeft en discreet is onder strakke of dunne kleding. Een T-shirt-beha met zijn voorgevormde gladde en naadloze cups heeft dat allemaal. Ze zijn ideaal voor op het werk en in bijna alle situaties. De meest geliefde kleuren zijn wit en beige maar zwart is natuurlijk ook een klassieker.

Van links naar rechts T-shirt-beha met beugel Keep Fresh materiaal en T-shirt-beha zonder beugel Smoothly


Als u een beha voor dagelijks gebruik kiest, denk dan aan functioneel materiaal zoals bijvoorbeeld een spacer-beha die het lichaam laat ademen en voorkomt dat de beha warm aanvoelt. Er zijn ook veel ongewatteerde T-shirt-beha’s. Een discrete beha hoeft niet altijd voorgevormd te zijn. Er zijn ook beha’s met discrete cupnaden. Bijvoorbeeld de Broderie Anglais met platte cupnaden die heel discreet zijn.


VOOR HEERLIJK ONTSPANNEN DAGEN
Voor heerlijk ontspannen dagen adviseren wij een extra comfortabele beha die ideaal is om thuis te dragen. De optimale comfort-beha is zo fijn dat u nauwelijks merkt dat u hem draagt! Kies bij voorkeur zacht katoen, aangename stretchkant en brede gewatteerde schouderbandjes die niet insnijden.

Van links naar rechts de beugelvrije comfort-beha Sleep & Relax in zachte stretchkant, Broderie Anglais in heerlijke katoen en Lovely Lace met zijsteun.


VOOR DE DAGELIJKSE BEWEGING
Niet alle vrouwen doen aan gymnastiek, joggen of beoefenen een andere hoogintensieve sport waarvoor je een compressie-sportbeha nodig hebt, de meesten hebben behoefte aan een activiteiten-beha (een lichtere vorm van een sportbeha) die de buste op zijn plaats houdt bij lichtere activiteiten zoals power walk, yoga of lange wandelingen.

Van links naar rechts: Smoothly en Cotton Simplex zijn uitstekende activiteiten-beha’s.


VOOR SPECIALE GELEGENHEDEN
Het dragen van een extra luxueuze beha onder de kleding als u naar een speciale gelegenheid, een feest of een bruiloft gaat, maakt dat u zich helemaal mooi voelt en dat u vreugde en zelfvertrouwen uitstraalt. Als je je op je huid mooi voelt, is dat van buitenaf zichtbaar en vaak krijg je daardoor zelfs een betere houding. Schoonheid komt van binnen.

Van links naar rechts: Meadow Dreams beugelbeha, Floral Sun beugelbeha en Dreamscape beugelbeha uit de luxueuze Visionary collectie, ontworpen door Lars Wallin.


VOOR WAT EXTRA STEUN IN HET LEVEN
De meeste vrouwen hebben graag wat hulp om hun schoonheid wat op te tillen en niets kan dat beter dan een comfortabele, goed zittende beugelbeha. Een beugelbeha die goed zit is nooit oncomfortabel en klemt nooit. In een eerder artikel schreven we hier meer over: “Zo zit uw beugelbeha altijd goed"

Van links naar rechts: Amsterdam beugelbeha met zijsteun, Flames beugelbeha in kant en Joy volledig gewatteerde beugelbeha. Ze geven allemaal goede steun en lifting voor de buste.


Er zijn natuurlijk nog veel meer beha-typen, maar hiermee komt u een heel eind en kunt u eenvoudig een goede beha-garderobe opbouwen die u later naar believen kunt uitbreiden. Afhankelijk van smaak en levensstijl kun je verschillende exemplaren van bijvoorbeeld een T-shirt-beha of een luxueuze feest-beha hebben, maar volgens ons zou de garderbore van de meeste vrouwen ten minste één beha van elk type moeten bevatten. Een goede vuistregel is dat hoe meer beha’s je hebt om uit te kiezen, des te langer gaat elke beha mee omdat hij dan de kans krijgt om te rusten tussen de keren dat hij gebruikt wordt, want ja, ook een beha moet kunnen bijkomen.