Trekt u uw beha op de juiste manier aan?

26 May 2021 6:58 am
Annica Svensson

Hoe u uw beha aantrekt, bepaalt hoe hij de rest van de dag zal zitten en aanvoelen. Volg onze eenvoudige stappen voor een comfortabele en perfecte pasvorm.


Er zijn twee manieren om een gewone beha met rugsluiting aan te trekken. We raden af om hem eerst te sluiten en dan over uw hoofd te trekken. De sluiting zit er niet voor niets en als u een gesloten beha over uw hoofd trekt, zal dat moeizaam gaan, vooral als u een grotere buste hebt. Sommige beha's zijn wel gemaakt om over het hoofd te worden getrokken, maar dat zijn meestal elastische bralettes of sportbeha's die strak moeten zitten.


Mogelijkheid 1 – Trek uw beha goed om aan.
Plaats eerst de beha-cups over uw borsten en steek dan uw armen door de schouderbandjes. Pak dan de uiteinden vast om die op de rug vast te maken door ze aan elkaar te haken. Dat kan een beetje lastig zijn om te doen, maar het is domweg een kwestie van gewoonte. Maar als u pijn hebt of stijve gewrichten, kan het problemen opleveren. Dan is de volgende methode makkelijker.

Steek eerst uw armen erin en maak dan de beha op de rug vast.


Mogelijkheid 2 - Trek uw beha achterstevoren aan.
Trek de beha achterstevoren aan, dat wil zeggen met de cups van de beha op uw rug, zodat u de beha onder uw buste kunt sluiten. Draai daarna de beha om zodat de sluiting op de rug komt te zitten en steek uw armen door de schouderbandjes. Als u een beugelbeha draagt, moet u oppassen dat u de beha niet ondersteboven houdt, met de schouderbandjes omlaag. Dan moet u de beha omkeren, waardoor de beugel slijt.


Mogelijkheid 3 - met voorsluiting
Als de beha een voorsluiting heeft, trekt u hem aan alsof het een vest is door eerst uw armen door de schouderbandjes te steken en hem dan te sluiten. Dat gaat het makkelijkst door de haakjes van onder naar boven te sluiten. Als u een vrij grote buste hebt kan dat wat lastig zijn, omdat u de onderste haakjes en ogen niet kunt zien, maar ook dat is een kwestie van oefening. De meeste vrouwen vinden dat beha's met voorsluiting makkelijk en snel aan te trekken zijn omdat er geen draaibewegingen bij nodig zijn. De reden waarom niet meer beha's met een voorsluiting worden gemaakt, is dat de sluiting niet in de breedte kan worden versteld. Beha's met rugsluiting hebben een brede sluiting in 3 stappen, waardoor u de beha langer kunt dragen als deze ouder wordt en uitrekt. Omdat bij een beha met voorsluiting de sluiting zelf tussen de borsten zit, kunt u de opening niet wijder maken zonder dat dit effect heeft op de positie van de borsten.

Zo verbetert u de pasvorm als u de beha eenmaal aanhebt.


STAP 1: Verstel de schouderbandjes
Controleer na het aantrekken van de beha hoe de bandjes zitten en hoe ze op uw lichaam aanvoelen. Doorloop de volgende stappen:
• Ze mogen niet insnijden, maar ze mogen ook niet afzakken als u beweegt.
• Als de schouderbandjes precies strak genoeg zitten, moet u zonder probleem een vinger tussen schouder en bandje kunnen steken.
• Steek uw armen omhoog. Knelt de band onder de buste het borstweefsel af? Dan zijn de schouderbandjes te kort (of is de bandmaat te groot).
• Als ze te los zitten, zal de beha niet goed zitten, vooral als de cup ongewatteerd is.
• Als de bandjes te kort of te lang zijn, doe dan de beha uit en pas de lengte aan. Misschien moet u deze stap een paar keer herhalen tot u voelt dat de bandjes de juiste lengte hebben.

Stel de schouderbandjes altijd zo af dat ze niet te los zitten.


STAP 2: Doe de Scoop & Swoop beweging
Nu is het tijd om uw borsten in hun geheel in de cup te scheppen. Deze stap wordt vaak vergeten, maar maakt een enorm verschil in hoe de beha zit en aanvoelt. Steek uw rechterhand in de buitenkant van de linker cup en maak een scheppende beweging, zodat u uw borsten naar het midden en naar boven schept. Doe dan hetzelfde aan de andere kant, d.w.z. met uw linkerhand in de rechter cup.


STAP 3: Buig voorover
Ga staan en buig voorover. Beweeg uw armen heen en weer en schud een beetje met uw buste. Als u de Scoop & Swoop goed hebt gedaan, zouden de borsten op hun plaats moeten blijven. Als uw buste eruit valt, is uw cup te klein. Als er een tussen de buste en de cup ruimte ontstaat, is de cup te groot.

Wanneer u vooroverbuigt, mag er geen ruimte ontstaan tussen de cups en de borsten.


Vindt u dat de beha ongemakkelijk aanvoelt of hebt u nog nooit een beha gevonden die goed aanvoelt of goed zit? U weet vast wel dat u bij Miss Mary 7 dagen per week persoonlijke service krijgt via telefoon, e-mail of chat. De vriendelijke medewerksters van onze klantenservice zijn experts in het geven van advies aan vrouwen die ze nooit in het echt hebben ontmoet. Geen vraag is te groot of te klein.