5 vragen die u zichzelf moet stellen voordat u uw beha-garderobe aanpast.

19 Nov 2021 12:00 am
Annica Svensson

Het opbouwen van een optimale en functionele lingeriegarderobe hoeft geen kapitalen te kosten. Hier ziet u hoe u op de slimste manier de ultieme garderobe samenstelt. Deze vijf vragen zou u zichzelf moeten stellen voordat u uw volgende beha koopt.


Hoeveel kledingstukken hebt u eigenlijk in uw lingerielade liggen? En hoeveel daarvan draagt u werkelijk? Misschien bent u een van die vrouwen die twee of drie favoriete beha’s afwisselen en de rest ongebruikt en onbemind in de lade laten liggen. De enige keer dat u ze draagt is als uw lievelingen in de was zijn. Misschien gaat u door met nieuwe kleren kopen, maar merkt u al gauw dat ze niet zijn wat u zoekt.


1 - Wat kost uw lingerie uiteindelijk?
Bij een goede lingeriegarderobe gaat kwaliteit boven kwantiteit. Hij hoeft niet te bestaan uit 20 beha's en 50 slipjes. Weloverwogen aankoopbeslissingen lonen op den duur altijd. Denk in termen van lange termijn. Een beha van hoogwaardige kwaliteit gaat jaren mee als u er goed voor zorgt.

Als u uw lingerie goed verzorgt en in een waszakje wast, zult u er lang plezier van hebben.


"Fast fashion" -kledingstukken slijten snel en verliezen hun vorm. Na een paar jaar hebt u heel wat meer geld aan uw garderobe uitgegeven dan wanneer u vanaf het begin had geïnvesteerd in een paar beha's van goede kwaliteit.

Ligt uw lingerielade vol met kledingstukken die u graag draagt, of met ongeliefde beha's die alleen maar ruimte innemen?


2 - Waar betaalt u eigenlijk voor?
Zelfs als u voor kwaliteit gaat, is het belangrijk om slim te winkelen. Bij echte kwaliteit gaat het niet alleen om fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden bij de productie, maar ook om goede materialen die veel wasbeurten kunnen doorstaan zonder hun vorm te verliezen, stoffen die niet pluizen, goed genaaide kledingstukken die niet loslaten bij de naden of waarvan de beugel naar buiten komt. Kwaliteit gaat lang mee en ziet er na een jaar niet uit als een compleet andere beha. Maar laat u niet misleiden door dure kledingstukken waarvan de kwaliteit te wensen overlaat. Daar zijn er meer van dan u denkt. Let erop dat u betaalt voor kwaliteit en niet voor het merk.


3 - Welk type lingerie draagt u het liefst?


Bedenk wat uw voorkeur is en welke beha u 's morgens automatisch kiest. Met of zonder beugel, een T-shirt- of een kanten beha? Koop alleen beha's die u graag draagt. Koop ze niet alleen omdat ze mooi zijn of een mooie kleur hebben. Test ook hoe het voelt om ze aan te hebben en of u zich er prettig in voelt.


Naar welke beha grijpt u 's morgens automatisch in uw garderobe?


Er zijn hele kolommen volgeschreven over welke beha's in de garderobe van geen enkele vrouw mogen ontbreken. Ook wij schrijven dat type artikelen hier in de blog, maar bedenk wel dat het alleen maar om aanbevelingen en inspiratie gaat. Natuurlijk zijn de adviezen niet op alle vrouwen van toepassing.


Als u nooit sport, hebt u duidelijk geen sportbeha nodig, wat anderen ook zeggen. Datzelfde geldt voor de kleine zwarte sexy push-upbeha. Als u zich daar niet prettig in voelt, koop hem dan niet. Maar als dat het enige is wat u draagt, vul er dan uw hele commodelade mee. Als iedereen zegt dat een beige T-shirtbeha de slimste keuze is, en u vindt die saai en alledaags, kies dan een kleurige beha met borduursel als u die liever hebt.


Het belangrijkste is dat u naar uzelf luistert en uw garderobe aanpast aan uw persoonlijke levensstijl. Stel vast welk type lingerie u graag draagt en ga daarvoor.

Bij lingerie gaat het erom jezelf te bevestigen en je op je gemak te voelen met wie je bent, ongeacht je maat. Op de foto draagt Alexandra de beha Flora.


4 – Hoe ziet de rest van uw garderobe eruit?
Lingerie en bovenkleding zijn nauw met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Met de juiste lingerie zit uw kleding mooier en krijgt elke outfit een meerwaarde. Maar als u het verkeerde type lingerie draagt, kan uw kleding juist slechter zitten. Een stijlvolle jurk kan nooit tot zijn recht komen als de beha niet voldoende lifting en steun biedt.


Wat voor type kleren draagt u meestal? Dunne blouses of strakke topjes, dikkere kledingstukken met een lossere pasvorm? Hindert het u als de beha door het kledingstuk heen te zien is of maakt u dat niet uit? Als u wilt vermijden dat de beha zichtbaar is, kies dan voor een T-shirtbeha met een naadloze cup. Als u kleding van normale dikte draagt, is een beha met cupnaden meestal niet zichtbaar, maar onder dunne topjes en blouses is een voorgevormde T-shirtbeha optimaal. T-shirtbeha's zijn verkrijgbaar met of zonder wattering.

Als u kledingstukken hebt met een diep rugdecolleté, kunt u een beha kiezen met een extra laag uitgesneden rug. Onze beha Embroidered Dreams (zie de foto hierboven) is met het oog daarop gecreëerd.


Als het u stoort dat de schouderbandjes te zien zijn onder een hemdje met racerback, kies dan schouderbandjes die op de rug gekruist kunnen worden.


Als u de huidplooien op de rug wilt verminderen die ontstaan als u een beha draagt, kies dan een body of een beha met een extra brede rug die een gladstrijkend effect heeft, bijvoorbeeld de Cotton Simplex (zie hieronder).

Hier ziet u Armanda in de Cotton Simplex die rondom extra breed is, wat een gladstrijkend effect op de rug heeft.


Overhemden houden geen rekening met de grootte van uw buste.

Stem uw lingeriegarderobe af op het type kleding dat u graag draagt. Op de foto draagt Alexandra de beha Lovely Jacquard.


Overhemden worden meestal gemaakt volgens standaard kledingmaten en houden er geen rekening mee of u een grote buste hebt of niet. Als u merkt dat u inkijk hebt tussen de knopen wanneer u uw overhemd hebt dichtgeknoopt, kan een minimizerbeha vaak uitkomst bieden. Die heeft een iets ondiepere cup die de buste over een groter oppervlak verdeelt, waardoor de omtrek van de buste kleiner wordt. De buste lijkt gewoon een beetje kleiner.


Iets anders om aan te denken is, dat veel beha's een verschillende vorm aan de buste geven. Sommige vrouwen geven de voorkeur aan een ronde vorm, terwijl anderen liever een meer puntige vorm willen. Pas wanneer u een trui over de beha aantrekt, wordt duidelijk hoe de beha de buste vormt. Je staat daar niet altijd bij stil als je met de beha aan in de paskamer staat. Een spitse cup maakt bijvoorbeeld dat de omtrek groter wordt.

Katoenen lingerie is perfect voor warme dagen. Katoen is duurzaam en gaat veel wasbeurten mee.


Als u het liefst kleding draagt van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, wol of bamboe, kies dan ook voor een beha van natuurlijke materialen. Katoen is een uitstekende keuze voor lingerie. Perfect voor warme dagen.


Het nadeel van katoen is dat er niet goed voorgevormde cups voor T-shirtbeha's van gemaakt kunnen worden. Als u dunne kleding draagt en het buiten warm is, kies dan een T-shirtbeha van ademend materiaal, zoals bijvoorbeeld Keep Fresh.

De beha STAY FRESH is optimaal onder dunne kleding, ook in de zomer. Het functiemateriaal Keep Fresh dat in de cup wordt gebruikt, geeft een luchtig en koel gevoel doordat het de huid laat ademen.


5 – Draagt u de juiste maat?
Wist u dat uw behamaat tijdens uw volwassen leven verschillende keren verandert? Zwangerschap, borstvoeding, gewichtsveranderingen en de menopauze hebben allemaal invloed op de buste. Zelfs als de weegschaal nog hetzelfde getal aangeeft, verandert het lichaam en worden de rondingen anders verdeeld. Het is niet zo dat maar één behamaat u goed past en dat alle andere slecht zitten. Vaak passen een paar maten u goed. Veel behaspecialisten in winkels beweren graag dat maar één maat perfect past. De behaband is altijd elastisch op de rug om te voorkomen dat een beha aanvoelt als een korset. Als de cups elastisch zijn, bieden ze meer maatflexibiliteit dan bijvoorbeeld een niet-elastische of een gewatteerde cup.

Een favoriete beha moet u net zo blij maken als McCallah op de foto is als ze Rose draagt.


Om een geschikte maat en pasvorm te vinden, kunt u voor een groot deel op uw verstand en gevoel afgaan. Kijk om te beginnen in onze maattabel om uw maat op te zoeken. De maat die u vindt zal meestal wel kloppen, maar beschouw hem in de eerste plaats als een indicatie. Ga af op hoe de beha aanvoelt en pas de maat daaraan aan.


Schuurt uw bh en maakt hij afdrukken op uw lichaam? Dan is het tijd voor een andere maat. Zakken de schouderbandjes af? Verander van model. Rimpels op de cup? Dan is de cup te groot. Een ander teken dat u een te grote cup draagt, is dat u de binnenkant van de cup kunt zien als u vooroverbuigt.


Als de beugel het borstweefsel afknelt of als zich dubbele borsten vormen boven de cuprand (goed zichtbaar als u een strak truitje draagt), hebt u juist een grotere cup nodig. Glijdt de buste uit de cup als u uw handen omhoogsteekt? Dan hebt u een kleinere bandmaat nodig. Hier vindt u tal van tips over hoe u kunt zien of u de juiste pasvorm hebt of niet.

Een body geeft een veilig, behaaglijk gevoel en heeft een gladstrijkend effect op de rug. Op de foto draagt McCallah de Fantastic Flair.


Onthoud dat het bij lingerie gaat om jezelf te bevestigen en je comfortabel te voelen. Het mag nooit ongemakkelijk voelen. Het kan zijn dat niemand ziet wat u onder uw kleding draagt, maar als u zich op uw gemak voelt, zullen anderen dat ook merken. Het leven is te kort voor oncomfortabele lingerie.


Als u niet zeker weet welk model of welke maat voor u geschikt is, helpt onze vriendelijke klantendienst u graag verder. Geen vraag is te groot of te klein.

€59.99
Zonder Beugel
€39.99
Met Beugel
€59.99
Met Beugel
€49.99
Zonder Beugel