5 bewegingen die verraden of uw beha goed zit

24 Feb 2021 6:34 AM
Annica Svensson

Meetlinten en maattabellen zijn natuurlijk prachtig, maar er zijn veel eenvoudiger manieren om te zien of uw beha goed zit. In niet meer dan 30 seconden en met vijf bewegingen weet u of u een andere behamaat moet kiezen of niet.


Als u bekijkt hoe de cup zit, is het goed om te bedenken dat bijna niemand volledig symmetrische borsten heeft. Ze zijn vaak niet even groot. Dat een van de cups te groot of te klein is, is heel normaal. Maar als beide cups te groot of te klein zijn, is het tijd om van maat te veranderen. U hebt geen meetlint nodig om te zien of u een verkeerde maat draagt. U hoeft alleen maar een paar eenvoudige bewegingen te maken.


Methode 1: Buig voorover


Ga op de grond staan en buig het bovenlichaam voorover zodat u een (tamelijk) rechte hoek vormt. Kijk omlaag naar uw buste. Is er een opening tussen de beha en de borsten, kunt u in de cup kijken? Dan is de cup te groot. Behoud dezelfde bandmaat maar neem een cupmaat kleiner.

U moet voorover kunnen buigen en u vrij kunnen bewegen met uw beha zonder dat er een opening tussen de cup en de buste ontstaat.


Methode 2: Ga op uw rug liggen


Als uw beha een gewatteerde cup heeft die ook zijn vorm behoudt als u hem niet aan hebt, kunt u de test doen door op uw rug te gaan liggen en op het onderste deel van de cup te drukken. Is er een lege ruimte in beide cups? Dan is de cup te groot en kunnen de borsten zich in de cup bewegen.


Methode 3: Stilstaand hardlopen


Buig voorover zodat het lichaam een hoek vormt en maak arm- en beenbewegingen alsof u hardloopt, terwijl u op dezelfde plaats op de vloer blijft staan. Beweeg uw armen naar voren en naar achteren, op en neer, alsof u een marathon loopt. Valt uw buste uit de cups? Dat betekent dat de cups te klein zijn. Houd de bandmaat aan, maar neem de cups een maat groter.

Als u uw armen optilt, moeten de borsten nog in de cups liggen en niet omlaagglijden.


4. De armen omhoogsteken


Ga op de vloer staan, steek uw armen omhoog en schud een beetje met het lichaam en de buste. Glijdt er borstweefsel onder uit de cup en de behaband? Dan is de omtrek van de beha te groot. Dat kunt u oplossen door een kleinere bandmaat te kiezen. Let op: als de cups zelf goed zitten, moet u een cupmaat omhoog gaan voor elke bandmaat die u omlaag gaat om hetzelfde cupvolume te behouden. Als uw behamaat bijvoorbeeld 100D is, wordt uw nieuwe maat 95E.


5. Rollen met de schouders


Ga ontspannen zitten, met de armen langs de zijkant van het lichaam. Trek uw schouders op naar uw oren en rol dan een paar keer naar voren (of naar achteren). Zakken de schouderbandjes af? Probeer dan om ze wat strakker af te stellen. Als ze daarna nog steeds afzakken, is het model niet geschikt voor u, omdat de bandjes vermoedelijk te ver uit elkaar staan voor uw lichaam. Afzakkende schouderbandjes zijn geen teken dat de maat van de beha verkeerd is, maar het is belangrijk dat ze goed zitten zodat de beha u optimaal comfort en steun geeft. Ze moeten niet in de loop van de dag afzakken. Als u zonder moeite een vingertop tussen uw schouder en het schouderbandje kunt steken, zit het precies strak genoeg.

Als de schouderbandjes te los zitten, zullen ze afzakken.

Er zijn natuurlijk meer tekenen waaraan u kunt zien hoe goed uw beha past, maar dit is een goed begin. Daarna kunt u de afstelling verfijnen tot de beha als gegoten zit. Als u benieuwd bent naar die tekenen, lees dan ons eerdere artikel Zo weet u of u een verkeerde behamaat draagt. En zoals altijd is onze klantenservice graag bereid om op alle soorten vragen te antwoorden en u door de pasvormenjungle te begeleiden zodat u helemaal tevreden zult zijn.

You may also like