Zo zorgt u ervoor dat de schouderbandjes van uw beha niet meer afzakken

31 May 2021 8:18 AM
Annica Svensson

Zakken de schouderbandjes van uw beha overdag regelmatig omlaag? Hier laten we u zien hoe u de schouderbandjes zelfs op de smalste en meest afhangende schouders op hun plaats kunt houden.


Wist u dat de schouderbandjes ongeveer 20% van de behasteun uitmaken? Dat houdt in dat ze bijdragen aan de steun die de beha geeft, maar dat is niet het belangrijkste. De rol van de schouderbandjes is te vergelijken met de vetersluiting van een schoen. De schoenen moeten de juiste maat hebben en goed passen, maar de vetersluiting voorkomt dat de voeten uit de schoenen glijden. Het is niet de taak van de schouderbandjes om de buste op te tillen - daar zorgen de cups en de band om het bovenlichaam voor. De belangrijkste rol van de schouderbandjes is om als ondersteunende partner voor de cups te fungeren.


Als u gewoonlijk "moeten" in uw schouders krijgt door uw beha, is dit meestal te wijten aan een te grote bandmaat terwijl de schouderbandjes te veel zijn ingekort. Dit komt vooral veel voor bij vrouwen met een vrij grote buste.

De schouderbandjes mogen niet zo strak zitten dat ze afdrukken achterlaten.


Maar net zo vaak als te strak aangetrokken schouderbandjes komt het tegenovergestelde voor, dat wil zeggen te losse schouderbandjes. Het gevolg daarvan is dat ze steeds naar beneden glijden en dat je ze doorlopend moet ophijsen. Hier volgen onze tips voor wat u kunt doen om zo veel mogelijk nut en plezier van uw schouderbandjes te hebben.


Controleer de schouderbandjes elke dag


De meest voorkomende oorzaak waardoor schouderbandjes afzakken, is dat ze niet regelmatig worden bijgesteld. Ze moeten dagelijks worden bijgesteld. Hoe vaker een beha wordt gebruikt, des te groter is de kans dat de schouderbandjes versleten raken en in de loop van de dag vanzelf langer worden. Als u zo'n beha hebt, heeft die helaas zijn beste tijd gehad en wordt het tijd om hem te vervangen.

Sommige beha’s, zoals de ROSE, hebben schouderbandjes die aan de voorkant versteld kunnen worden.


Aan de voorkant verstelbare schouderbandjes


Voor wie moeite heeft om de schouderbandjes op de juiste lengte af te stellen, zijn er schouderbandjes die aan de voorkant in plaats van aan de achterkant verstelbaar zijn. Deze zijn overdag gemakkelijk aan te passen en u hoeft uw beha niet uit te doen om de lengte te veranderen.


Beha met no-slip schouderbandjes


Bij verschillende behamodellen zitten de schouderbandjes op verschillende afstanden van elkaar. Sommige modellen hebben zogeheten no-slip schouderbandjes die zo zijn ontworpen dat ze niet afzakken doordat ze op de rug dichter bij elkaar zitten.


”De afstand tussen de schouderbandjes varieert van model tot model. No-slip schouderbandjes zitten dichter bij elkaar dan andere.”

De beha FLAMES heeft no-slip schouderbandjes die op de rug dichter bij elkaar zitten en daarmee de kans op afzakken verkleinen.


Haak de schouderbandjes op de rug aan elkaar


Sommige beha’s hebben afneembare schouderbandjes die u helemaal los kunt haken en op de rug kruisen, andere hebben een klein haakje en een oogje waarmee u de schouderbandjes op de rug aan elkaar kunt bevestigen. Schouderbandjes die op de rug aan elkaar zijn gehaakt of gekruist, kunnen onmogelijk naar beneden glijden.


Gebruik geen beha-verlenger


Vrouwen die zijn aangekomen en het gevoel hebben dat hun beha te strak zit, kiezen er vaak voor om een ​​beha-verlenger op de rug te gebruiken. Dat is een extra stukje stof dat je aan de sluiting van de beha bevestigt zodat de bandmaat groter wordt. Als u problemen hebt met afzakkende schouderbandjes, raden we u aan om alleen beha-verlengers te gebruiken voor nieuw gekochte of pas gewassen beha's voordat die zijn uitgerekt, of wanneer u tijdelijk aangekomen bent, bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap, en geen nieuwe beha-garderobe kunt of wilt kopen. Bij gebruik van een beha-verlenger wordt de afstand tussen de schouderbandjes juist groter doordat de verlenger in de rugsluiting van de beha zit.


Gebruik de binnenste positie


Zakken uw schouderbandjes ook af als u een beha draagt ​​met no-slip schouderbandjes? Koop dan een maat groter in omtrek en gebruik vanaf het begin de binnenste positie van de sluiting. Dan komen de schouderbandjes nog dichter bij elkaar te liggen. Normaal gesproken adviseren we om bij een nieuwe beha te beginnen met de buitenste haak- en oogpositie, maar er zijn altijd uitzonderingen en daarvan is dit er een.


”Bij grotere cupmaten worden onze smalle schouderbandjes iets breder.”


Gebruik schouderbandjes met stretch


Sommige beha’s hebben geheel niet-elastische schouderbandjes, wat betekent dat je ze vaak moet verstellen opdat ze niet te strak zitten. Met niet-elastische schouderbandjes is het moeilijk om bijvoorbeeld de armen op te tillen zonder dat ze insnijden of aan de beha trekken. Neem daarom altijd schouderbandjes met stretch erin. Het hele schouderbandje hoeft niet elastisch te zijn, maar een bepaald deel moet dat wel zijn. Op onze gewatteerde comfortbandjes is bijvoorbeeld het brede deel dat op de schouder ligt helemaal niet-elastisch, maar aan de achterkant, op het schouderblad, is het bandje smal zodat je het in de lengte kunt verstellen.

Brede gewatteerde comfortbandjes zijn niet-elastisch op het brede gewatteerde deel, maar op de rug zijn ze smal met stretch en op het smalle gedeelte kan de lengte worden aangepast.


Als u klein van stuk bent of uw buste zit erg hoog, kunnen deze brede gewatteerde schouderbandjes soms te lang zijn, dat wil zeggen dat u ze meer moet inkorten dan mogelijk is. De gewatteerde schouderbandjes zijn comfortabel en een grote hit voor de meeste vrouwen, maar het nadeel is dat de mate waarin ze kunnen worden verlengd of ingekort zijn fysieke beperkingen heeft. Als u ze al maximaal hebt ingekort en het bandje is nog steeds te lang en zakt dus nog af, adviseren we enkele van onze beha’s die geen brede gewatteerde schouderbandjes hebben. Kies een beha met gewone smalle schouderbandjes.


Hebt u een grote cupmaat, bedenk dan dat veel van onze smalle schouderbandjes vaak wat breder worden in grotere cupmaten. In de productbeschrijving kunt u altijd lezen of de schouderbandjes in grotere maten van breedte veranderen.


Als u twijfelt welke beha of maat juist voor uw behoeften het meest geschikt is, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn ervoor om u te helpen de weg te vinden in wat soms als een beha-doolhof wordt ervaren. Geen vraag of overweging is te groot of te klein.

You may also like