De favoriete beha’s van onze experts | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

De favoriete beha’s van onze experts

Als je, als ontwerpster bij Miss Mary, de hele dag met beha-pasvormen werkt, besteed je aanzienlijk meer tijd aan nadenken over beha’s dan vrouwen in het algemeen. Daarom wilden we van onze ontwerpafdeling weten hoe ze zelf denken als ze een beha kopen, wat ze het liefst dragen in hun privéleven en of ze een persoonlijke favoriet hebben in de collectie van Miss Mary. Wat kiezen onze experts?

Op de ontwerpafdeling van Miss Mary in Borås werken Marie-Louise, Anne en Ing-Marie in een dubbele rol als ontwerpster en patroonmaakster. Doordat ze verantwoordelijk zijn voor het uiterlijk, de materiaalkeuze, de pasvorm en de constructie van de beha, hebben ze meer inzicht in de collectie dan wie dan ook. Samen hebben ze 80 jaar ervaring als specialisten in lingerie. Deze lange ervaring is in dit verband van groot belang. Het speciale fingerspitzengefühl dat nodig is om een ​​perfecte pasvorm te krijgen in een zo gecompliceerd kledingstuk als een beha, kan alleen door ervaring worden ontwikkeld. Lees hier meer over het werk van onze ontwerpafdeling.


Niemand kent de pasvorm in de collectie van Miss Mary beter in detail dan deze drie vrouwen.

Als ze de pasvorm van een kledingstuk ontwikkelen, doen ze dat voor alle maten. Ze zien hoe het kledingstuk op lichamen met alle mogelijke vormen past als onze testmodellen naar de studio komen om te passen. Bovendien passen ze zelf elk model om de pasvorm en het comfort te ervaren.

Welk type beha draag je zelf het liefst?

Marie-Louise: Ik houd van stijlvolle, eenvoudige beha’s in een elegant model met smalle schouderbandjes. Het maakt niet uit of ze een beugel hebben of niet, ik draag ze allebei, als de cup maar gewatteerd is. Dat is voor mij een basisvereiste voor een beha. Maar in mijn rol op het werk is het het leukst om aan een ongewatteerde cup te werken, want dat is een grotere uitdaging en het stelt hogere eisen.

Anne: Ik heb 80F en dan geeft de beugel gewoon de best denkbare steun, dus ik ben absoluut voor een beugel. Ik houd van brede, gewatteerde schouderbandjes omdat dat prettig aanvoelt op de schouders. Je krijgt makkelijk merktekens van smalle bandjes als je een vrij grote buste hebt, ook al draag je de juiste maat beha.

Ing-Marie: Ik draag ook altijd een beugelbeha. Bovendien wil ik een gewatteerde cup hebben. Ik draag nooit ongewatteerd. Ik geef de voorkeur aan smalle schouderbandjes.


Anne in het atelier van Miss Mary met een van haar favoriete beha’s: SMOOTH LACY.

Houden jullie meer van kleurrijk of meer van basiskleuren zoals wit, zwart of beige?

Anne: Ik draag het liefst zwart. Behalve onder lichtgekleurde kleding, dan draag ik wit of beige. Basiskleuren zijn overal makkelijk mee te combineren.

Marie-Louise: Effen en zwart. Persoonlijk houd ik helemaal niet van kleur.

Ing-Marie: Ik draag meestal zwarte kleding en daarom kies ik ook zwart voor mijn lingerie. De beha matcht gewoon met mijn garderobe.

Dragen jullie liever een T-shirtbeha of liever een cup met naden?

Anne: Persoonlijk draag ik het liefst een T-shirtbeha, want ik houd van voorgevormde cups.

Marie-Louise: Ik ook. Ik draag bij voorkeur een T-shirtbeha, want die is stijlvol en puur. Op het werk vind ik werken met cups met naden het leukst, omdat je eindeloos kan variëren en materialen combineren en daar houd ik van.

Ing-Marie: Ik heb juist liever een cup met naden dan een voorgevormde cup.


Marie-Louise werkt in het beha-atelier met de planning van patroondelen die op de kant moeten worden gelegd.

Hebben jullie een persoonlijke favoriet in de huidige collectie van Miss Mary die jullie zelf graag privé dragen?

Ing-Marie: Mijn favoriete beha in de collectie is de JOY. Die draag ik graag privé. Ik houd van de stijl. Hij voelt verfijnd en soepel aan met zijn dunne schouderbandjes en hij is mooi gesneden. En natuurlijk heeft hij, net als al mijn persoonlijke favorieten, een gewatteerde cup en een beugel. 


Zowel Marie-Louise als Ing-Marie geven de voorkeur aan een gewatteerde cup, een beugel en smalle schouderbandjes, zoals bij de beha JOY.

Anne: Ik heb een overduidelijke favoriet: de SMOOTH LACY met beugel. Dat is een vrij nieuwe T-shirtbeha waarvoor ik het ontwerp en de patroonconstructie heb gemaakt. Ik ben er ontzettend blij mee en ik heb er alleen maar positieve reacties op gehad. Zelf draag ik hem bijna constant.  Iedereen krijgt er een geweldig mooie vorm in en hij geeft ook geweldig goede steun. Hij heeft een ongewatteerde cup in niet-elastisch materiaal, de vorm is perfect rond en hij geeft een fantastische lifting.

Marie-Louise: De spacer-beha CONFIDENT is mijn absolute favoriet. Hij heeft alles wat mijn favoriete beha moet hebben – een voorgevormde cup, een lichte wattering, ademend materiaal, smalle schouderbandjes, een stijlvol typisch Scandinavisch design zonder franje.


Links de SMOOTH LACY, de absolute favoriet van Anne in alle categorieën. Rechts Marie-Louises persoonlijke favoriet, de spacer-beha CONFIDENT, de beha uit onze collectie die ze zelf het liefst draagt.

Er moeten door de jaren heen een aantal favorieten zijn geweest die je om verschillende redenen iets beter bevielen dan de andere. Als je mag kiezen tussen de huidige en eerdere collecties, welke beha bevalt je dan het beste? Het hoeft niet een persoonlijke favoriet te zijn die je zelf draagt. Het kan net zo goed een beha zijn die geliefd is bij de typische Miss Mary-klant of die je extra leuk of uitdagend vond om aan te werken.

Anne: Ik denk dat ik hier ook de SMOOTH LACY met beugel zou antwoorden. Verder houd ik ook van de COTTON DOTS met beugel. Ik ben enorm tevreden met de pasvorm daarvan. Het materiaal is onelastisch en ongewatteerd, maar ondanks het feit dat de cup niet is voorgevormd, geeft hij toch een heel mooie ronde vorm. Met volledig niet-elastisch en niet-voorgevormd materiaal een ronde pasvorm maken, is een uitdaging die ik leuk vind. Ik ben supertevreden met de pasvorm.


Links ziet u de COTTON DOTS met beugel en rechts de SMOOTH LACY met beugel.

Anne: Van alle artikelen waarvoor ik het patroon heb gemaakt maar die ik niet zelf heb ontworpen, is de FLORAL SUN uit de VISIONARY-collectie (ontworpen door Lars Wallin) een van mijn absolute favorieten. Het was echt iets bijzonders om aan de VISIONARY-artikelen te werken: de materialen en de constructie in deze collectie zijn heel anders dan in onze normale collectie. Het was een leuke uitdaging om ze te maken en het eindresultaat was geweldig.


De FLORAL SUN in twee verschillende kleurstellingen. Een van Annes favorieten waarvoor ze zelf het patroon heeft gemaakt.  

Marie-Louise: Mijn favoriet is de beha JACQUARD DELIGHT, waarbij ik ook een bijpassende hoge shapeslip heb gemaakt. Toen ik de beha ontwierp wilde ik een klassieke beha met een modern gevoel maken. De klant moet voelen dat het een Miss Mary beha is met de hoge kwaliteit en het comfort dat men met Miss Mary associeert. Tijdloos, maar toch geactualiseerd en modern. De pasvorm is werkelijk helemaal perfect, hij lift en vormt de buste heel mooi en hij geeft heel goede steun, ook al heeft hij geen beugel.


Jacquard Delight zonder beugel met een hoge shapeslip in dezelfde stijl.

Marie-Louise: Ik ben ook heel erg dol op de EXHALE-sportbeha met beugel. Het was een geweldig leuk project om een goede sportbeha te creëren. Ik ben er heel tevreden over. De gedessineerde sportmesh in de zijkanten maakt hem heel mooi. Ik weet dat sommige klanten hem ook graag in hun dagelijks leven dragen. Dat is een mooi compliment voor een sportbeha. Toen ik hem ontwierp, wilde ik een sportbeha maken waarin de klanten van Miss Mary zich konden herkennen, die hetzelfde gevoel zou hebben als de rest van de collectie, maar dan in een sportvariant en met de speciale eisen die sportactiviteiten aan een beha stellen.


De EXHALE-sportbeha met beugel is ontworpen en gemaakt door Marie-Louise en hij is een van haar favorieten.

Ing-Marie: Ik houd van de FLORA met beugel en ik houd ook van een beugelbeha die niet meer in de collectie zit en die HAPPY HEARTS heet. Ze zijn verschillend van stijl, maar ze zitten allebei geweldig mooi en ze geven goede steun en comfort. Allebei de kleurstellingen van de FLORA zijn mooi, maar mijn favoriet is de zwart-roze. Het was erg leuk om deze modellen te ontwikkelen.


Links de HAPPY HEARTS met beugel en rechts de FLORA met beugel. Allebei favoriete beha’s van Ing-Marie.

Dit waren enkele persoonlijke favorieten van onze drie ontwerpsters en beha-experts. Hoe ziet uw ideale beha er volgens u uit en wat zou u graag in onze collectie willen zien? Laat het ons gerust weten in het commentaarveld hieronder.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.