De beste beha’s voor platte borsten en voor borsten die naar voren wijzen | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

De beste beha’s voor platte borsten en voor borsten die naar voren wijzen

Dezelfde beha zit verschillend bij twee vrouwen, ook al hebben ze dezelfde maat. Dat ligt aan de vorm en de plaatsing van de borsten. We bekijken hier welke behamodellen het beste zijn voor wie naar voren wijzende of platte borsten heeft.

Wat verstaan we onder een naar voren wijzende of een platte borstvorm? Met een platte borst bedoelen we niet een kleinere maat. Iemand kan platte borsten hebben en toch een C- of een D-cup. Platte borsten worden gekenmerkt door een brede basis, dat wil zeggen dat ze breder zijn als je er recht van voren naar kijkt, maar minder ”diep” als je van opzij kijkt. Ze kunnen meer van het oppervlak van de borstkas innemen als je de buste van voren ziet. In het midden kunnen ze dicht bij elkaar staan en opzij kunnen ze bij de oksel beginnen.


Platte borsten hebben een brede basis maar van opzij zijn ze platter. Hetzelfde volume verdeelt zich over een groter oppervlak.

Naar voren wijzende borsten zijn het tegenovergestelde van platte borsten. Ze wijzen naar voren, ze steken verder uit vanuit het lichaam als je van opzij kijkt en ze hebben een kleinere basis. De basis van de borst is horizontaal kleiner, maar kan ook verticaal kleiner zijn. De borsten kunnen dicht bij elkaar, maar ook verder uit elkaar staan.Naar voren wijzende borsten hebben een smallere basis en steken van opzij gezien naar voren. Hetzelfde volume is over een kleiner oppervlak verdeeld.

De beste beha’s voor platte borsten
Voor platte borsten zijn beha’s met een cup met een ronde vorm het meest geschikt. Een minimizer beha, die een ondiepere en bredere cupvorm heeft dan een traditionele beha, is optimaal.


De JOY heeft een volledig gewatteerde cup die eventuele lege ruimtes maskeert. Perfect voor een plattere buste.

Vermijd beha’s met een meer puntige cup, omdat daar vaak in het midden van de cup een kleine leegte kan ontstaan. Als de cup gewatteerd is, kunt u natuurlijk elke gewenste cupvorm gebruiken, want er kunnen geen rimpels ontstaan en de wattering verbergt eventuele lege ruimtes.

Als u een kleine cupmaat hebt, zoals A of B, heeft de buste minder mogelijkheid om zich over de cup te verdelen, omdat het weefselvolume om mee te ”werken” kleiner is. Hoe platter of ronder de cupvorm van de beha, des te beter.

Als u een ongewatteerde cup wilt, kies er dan een met elastisch materiaal. Die past zich beter aan en is flexibeler.


De STAY FRESH minimizer met een ronde cup in elastisch ongewatteerd materiaal.

Vermijd een beha met een hoge beugel als uw borsten erg dichtbij elkaar staan. De verschillende behamodellen hebben beugels van verschillende hoogte, maar ze hebben bijna altijd een standaardafstand tussen de cups /de beugels. Als de borsten vlakbij elkaar staan, kunnen de beugels de borsten op een onaangename manier uit elkaar duwen. Als dat bij u het geval is, adviseren we een beugel die lager is tussen de borsten, of een beha zonder beugel.


Kies een beha met ronde cups als u een platte buste hebt. De FLORAL SUN heeft een ronde ongewatteerde cup met gedrapeerde tule erover.

Voor vrouwen met platte borsten adviseren we onder andere de volgende modellen uit onze collectie: Stay FreshFloral SunJoyConfidentMeadow DreamsWinter DewShimmer Frost en Keep Fresh.Vermijd ongewatteerde modellen met een puntige cupvorm.

De beste beha’s voor naar voren wijzende borsten
Als u een naar voren wijzende buste hebt, kunt u zowel ronde als puntige cups gebruiken, maar dan wel een beha met een ondiepe cupvorm. Een aantal merken hebben over de hele linie ondiepere cups en dat betekent dat u moet proberen een merk te vinden waarmee u tevreden bent. Bij Miss Mary hebben we een normale cupdiepte (behalve als het om een minimizer gaat) die voor bijna iedereen geschikt is.


Voor naar voren wijzende borsten zijn zowel ronde als meer puntige cupvormen geschikt. Hier ziet u de COTTON DOTS  met een puntige cup in niet-elastisch ongewatteerd materiaal.

Als u een grote naar voren wijzende buste hebt is het belangrijk om de juiste cupmaat te dragen. Bedenk dat de borsten een andere maat kunnen krijgen, ook al hebt u nog hetzelfde gewicht. Maak er daarom een gewoonte van om elk jaar uw cupmaat te controleren. Het komt heel vaak voor dat vrouwen met een grotere buste een te kleine cup dragen.


Als de cup de juiste diepte heeft moet de beugel tegen het borstbeen liggen zoals bij de FLORA op de foto.

Als de beugels niet tussen de borsten tegen het lichaam rusten, betekent dat gewoonlijk dat u een te kleine cup draagt. Als de buste de beugels van het lichaam af duwt, draagt u een te kleine of te ondiepe cup. Als de cup niet diep genoeg (of te klein) is, worden de borsten platgedrukt en er ontstaat gemakkelijk een langwerpige vorm, vooral als u een beha zonder beugel draagt.

Een beha met zijsteun is ook geschikt voor naar voren wijzende borsten (tenzij het een minimizer beha is), omdat er een extra wattering in de zijkant van de cup zit en de buste naar voren wordt gericht. Onze beha’s met zijsteun vindt u hier.


Een naar voren wijzende buste kan elke beha dragen waarvan de cup niet te ondiep is, maar zorg ervoor dat u niet een te kleine cupmaat draagt! Op de foto ziet u de ROSE.

Als u een naar voren wijzende buste hebt maar een kleinere cupmaat en een smalle borstbasis, kan er een lege ruimte ontstaan aan de rand van de cup als er niet veel borstweefsel is om mee te werken. Kies dan een variant zonder beugel, want daarbij valt dat niet zo op.  Onze modellen zonder beugel vindt u hier.

Een minimizer geeft meestal een ronde vorm, maar kan het gevoel geven dat hij de buste platdrukt. Als u een grote cupmaat hebt en merkt dat het gaapt tussen de knopen van uw blouse of overhemd, is een minimizer daarentegen de perfecte keuze. In andere gevallen adviseren we om een gewone beha te kiezen waarvan de cup niet zo ondiep is als bij een minimizer.  Onze minimizers vindt u hier.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.