Zes slimme tips om uw beha niet meer te laten schuren | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Zes slimme tips om uw beha niet meer te laten schuren

 

Hebt u een beha die zich steeds in uw zij graaft? Dat is niet alleen ongemakkelijk en vervelend, maar het kan ook pijnlijk zijn! Hier zijn zes slimme tips om uw beha niet meer te laten schuren.

Als een beha aan de zijkant schuurt, kan dat verschillende oorzaken hebben, maar er is geen probleem dat niet opgelost kan worden. Hier zijn onze zes beste tips om uw beha aan de zijkant comfortabel te laten voelen.

Tip 1 – De bandmaat mag niet te strak zijn
De meest voorkomende oorzaak dat een beha aan de zijkant schuurt, is dat de band rond het lichaam domweg te strak zit. Als het u moeite kost diep adem te halen of als u druk op uw ribben voelt, zit hij te strak. De band mag de huid na een dag gebruik niet irriteren. U moet hem ongeveer 5 cm van uw lichaam kunnen trekken; als dat niet lukt, is hij te strak.

Zorg dat de band niet te strak is waardoor u moeite krijgt met diep ademhalen.

Tip 2 – Oefen geen druk uit op het borstweefsel
Als de beugel in het borstweefsel drukt, is de cup te klein. De beugel moet aan de zijkant voorbij uw borst zitten, niet op de borst zelf. Ga een of meer cupmaten omhoog, maar houd de gebruikelijke omtrek van uw behaband aan.

Zorg ervoor dat u een voldoende grote cup draagt, zodat de beugel niet opzij in het borstweefsel drukt.

Tip 3 – Met een brede rug hebt u minder last van schuren
Sommige beha's met een heel smalle en dunne band bieden niet de beste steun, ze kunnen rimpelen en insnijden. Probeer een beha met een bredere rug, die geeft betere steun en voelt stabieler aan. Hier vindt u onze modellen met een brede rug.

Tip 4 – Zijvleugel
Als u vrij grote rondingen hebt, kan de behaband zich soms op een ongemakkelijke manier in de huid graven. Het is niet ongewoon dat er een vetrol of huid over de zijkant van de beha puilt, wat veel ongemak en, in het ergste geval, pijn kan veroorzaken. In dat geval raden wij aan een beha te proberen met een extra zijvleugel langs de oksel, die de overgang tussen de beha en uw huid soepeler maakt. De zijvleugel strijkt niet alleen eventuele losse huid glad, maar maakt het ook veel aangenamer om de beha te dragen. Hier vindt u onze modellen met zijvleugels.

Lovely Lace Support heeft een extra zijvleugel bij de oksel, die voor een zachte overgang tussen beha en huid zorgt.

Tip 5 - Balein
Sommige behamodellen hebben een steunende balein in de zijnaad ingenaaid. Die kan soms oncomfortabel voelen, vooral als u royale welvingen hebt. Laat dit type beha links liggen en ga voor een model zonder baleinen maar met een brede rug.

Tip 6 – Verander van behamodel
Als u de juiste maat draagt, maar merkt dat de beugel zelf in de zij onder de oksel (of in het borstbeen) drukt, probeer dan een model met een lagere beugel of een model zonder beugel. We hebben allemaal een andere vorm, lengte en proporties, dus een en dezelfde beha past niet op elk lichaam. Als u dicht bij elkaar staande smalle borsten hebt, kan dit ertoe leiden dat de beugel tegen de zijkant van uw lichaam onder de oksel klemt. In dat geval is de cup te groot voor de borstvorm, ook al zeggen het meetlint en de maattabel iets anders! Mocht u een leegte in de zijkant van de cup voelen, probeer dan zowel een cupmaat als een bandmaat omlaag te gaan. Bevestig dan een behaverlenger aan de sluiting. Hierdoor wordt de rug breder en ontstaat een beha waarbij de cups dichter bij elkaar zitten en die waarschijnlijk beter met uw bouw overeenkomt.

Hier kunt u meer lezen
Zo bepaalt u uw behamaat
Zustermaten – de verhouding tussen cup en band
Zo kunt u zien of u een verkeerde maat beha draagt
Zo zit uw behabeugel altijd comfortabel

 


 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.