Woordenlijst | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Woordenlijst

Het ondergoed van Miss Mary omvat kledingstukken met een aantal verschillende functies met een eigen naam, afhankelijk van de functie waarvoor ze bedoeld zijn. Hieronder vindt u een woordenlijst die u kan helpen om in ons assortiment het ondergoed te vinden dat u zoekt.

 

De volgende toelichtingen zijn van toepassing voor het ondergoed van Miss Mary.

 

Beha's

 

Beha met beugel
Een beha met beugel omgeeft de buste met behulp van een beugel die de buste steunt en opheft en die tegelijkertijd de druk op de schouders verlicht. Het alternatief voor een gewone beugelbeha is een beha met een soepele beugel van flexibele kunststof die zachter is en het lichaam volgt. Er zijn beugelbeha's met en zonder voering.

 

Beha zonder beugel
Een beha zonder beugel is voorzien van ondersteunend weefsel en een ondersteunende coupe. Hij is comfortabel en zacht, steunt de buste en zorgt voor een natuurlijke vorm. Een beha zonder beugel kan al of niet zijn voorzien van een voering. Een dag-en-nacht beha is gemaakt van extra zacht materiaal en zo uitgevoerd dat u er ook comfortabel in kunt slapen.

 

T-shirt beha
Een T-shirt beha heeft voorgevormde cups zonder zichtbare naden. Hij zorgt voor een mooie soepele vorm en past daardoor uitstekend onder strakke kleding. De T-shirt beha neemt nadat u hem korte tijd hebt gedragen de vorm van de buste aan. De T-shirt beha kan zijn uitgevoerd met of zonder beugel en met of zonder voering

Minimizer beha
Een minimizer beha spreidt de buste en geeft deze een bredere en plattere vorm waardoor de buste kleiner lijkt. De minimizer beha kan al of niet zijn voorzien van een beugel. Hij is ook geschikt voor gebruik als activiteits-beha.

Beha met voorsluiting
Een beha met voorsluiting is gemakkelijk aan en uit te trekken. Hij heeft vaak een hoge rug of “worstelaarsrug”, ideaal als u afhangende schouders hebt omdat de bandjes dan niet van de schouders glijden. Er zijn beha's met voorsluiting met en zonder beugel en met en zonder voering en in korte of lange uitvoeringen.


Sportbeha
Een sportbeha houdt de buste op zijn plaats en geeft steun tijdens fysieke activiteiten waarbij u extra rekening moet houden met uw buste, rug, schouders en nek. Een sportbeha heeft bovendien een stevige, steungevende constructie en is gemaakt van sterke stof.

Bustier / Lange beha
Een bustier, ook wel een lange beha genoemd, wordt aangeboden in meerdere lengtevarianten die eindigen boven de taille. Hij kan een voor- of achtersluiting hebben. Hij kan zijn uitgevoerd met of zonder beugel en met of zonder voering. Baleinen opzij zorgen voor uitstekende ondersteuning van een grote buste.

Balconette beha
Een balconette beha geeft de buste vorm en heft hem van onderaf op. Hij is recht gesneden en heeft een lage voorzijde die ideaal is voor diepe en rechte decolletés. Een balconette beha heeft vaak een beugel en een voering voor een stevige push-up.

Push-up beha
Een push-up beha duwt de buste omhoog en drukt hem vanaf opzij naar het midden. Hij heeft een voering en/of extra bekleding voor een mooi decolleté. Een push-up beha is ideaal onder kleding met een wat diepere uitsnijding.

Strapless beha / Multifunctionele beha
Er zijn multifunctionele beha's met en zonder voering en met of zonder beugel. De schouderbandjes zijn afneembaar en verwisselbaar en kunnen worden bevestigd in halterlijn, kruiselings of ver naar buiten op de schouders. Hij kan ook zonder bandjes worden gebruikt. Een multifunctionele beha is ideaal voor alle typen decolletés.


Torsolette / Basque
Een torsolette is korter dan een corselet. Hij komt tot net onder de taille en modelleert het lichaam met behulp van baleinen opzij die bovendien het kledingstuk op zijn plaats houden. De torsolette kan zijn uitgevoerd met of zonder beugels en met of zonder voering. Hij heeft vaak afneembare jarretels.

Corselet
Een corselet is een modellerende open body. Hij kan zijn gemaakt met verschillende typen cups en met verschillende controle-effecten en functies. Er zijn corseletten met en zonder jarretels en met of zonder beugels. Een corselet maakt het silhouet vloeiend en slank.

Pantycorselet
Een pantycorselet is een steviger body die dankzij zijn uitvoering en het modellerende materiaal een push-up en steunend effect heeft. Een pantycorselet kan zijn gemaakt met verschillende typen cups en met verschillende controle-effecten en functies. Er zijn pantycorseletten met en zonder jarretels en met of zonder beugels. Een pantycorselet maakt het silhouet vloeiend en slank.

Body / Bodycorselet
Een body is een beha-hemd-slip in één. Hij kan zijn gemaakt met verschillende typen cupconstructies en verschillende materiaalcombinaties. Constructie en materiaal zijn gekozen op basis van het gewenste effect en de gewenste functie. Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om alle gecombineerde kledingstukken die uit één stuk bestaan een body te noemen.

Bottoms

Slips
Slips kunnen verschillende beencoupes en taillehoogten hebben en kunnen in verschillende mate front of rug bedekken. De meest gangbare modellen slips zijn tai, tanga, string, Braziliaanse coupe, mini, midi, maxi, boxer, hipster en shorts. Een shaper-slip is een bedekkende slip die tot de taille reikt, met of zonder pijpjes. Hij zit stevig dankzij controlemateriaal en heeft soms een extra versterking op de buik.

Shaper
Een shaper kan verschillende functies en verschillende vormen hebben. Shapers hebben meer controle dan gewone panty's door hun constructie en hun steviger materiaal. Er zijn shapers met en zonder jarretels. Shapers helpen voor een steviger vorm en zorgen voor een soepeler en/of opgeheven zitvlak. De coupe van de pijp en de pijplengte hangen af van de controle en het effect dat u nastreeft. Er zijn verschillende soorten shapers: korte shapers, pantyshapers met verschillende pijplengten en open shapers.

Korset
Een korset is een open shaper die de figuur controleert met behulp van meerdere baleinen. Het materiaal is stevig en modellerend. Er zijn verschillende lengten, met of zonder sluiting en met of zonder jarretels.

Tailleshapers
Een tailleshaper modelleert en controleert de taille met behulp van baleinen en modellerend materiaal. Hij geeft bovendien steun aan een vermoeide rug. Een tailleshaper is ideaal om te dragen over een body om het effect van een perfect silhouet te vergroten.

 

Badkleding

Badpakken en bikini´s
Badpakken en bikini´s worden meestal verkocht in confectiematen, gecombineerd met cupmaten. Er zijn verschillende cuptypen en constructies. Badpakken zijn gemaakt van elastisch materiaal dat zijn vorm behoudt en vaak voorzien van een inwendige shaper met modellerende en controlerende functie.