WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN T-SHIRT-BEHA, EEN BEHA MET VOORGEVORMDE CUP EN EEN CONTOUR-BEHA? | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN T-SHIRT-BEHA, EEN BEHA MET VOORGEVORMDE CUP EN EEN CONTOUR-BEHA?

Een T-shirt-beha is de perfecte basisbeha voor de lingeriegarderobe en een van de meest geliefde behatypen. Maar wat is eigenlijk een T-shirt-beha? En is er verschil tussen een contour-beha, een voorgevormde beha en een T-shirt-beha? Hier zetten we alles op een rijtje.

 

VOORGEVORMDE BEHA
Een beha met voorgevormde cups heeft gladde cups zonder naden en elke cup bestaat maar uit één stuk stof. De voorgevormde cup wordt gemaakt door de stof door warmtebehandeling te vormen op een borstvorm van metaal, waardoor het materiaal van de cup de vorm van de borst aanneemt zonder dat er een naad aan te pas komt. Voor elke cupmaat zijn er twee vormen, een voor links en een voor rechts. Door de behandeling wordt de stof vormvast en keert niet terug in zijn oorspronkelijke vorm.  

”Een voorgevormde cup is gemaakt uit één stuk en heeft geen naden”

Het meest gebruikelijk zijn voorgevormde cups met een dunne wattering van enkele millimeters, maar ze bestaan ook zonder wattering en met of zonder voering. Op de foto hierboven ziet u de voorgevormde beha Smoothly met een ongewatteerde cup zonder beugel.

Het voordeel van een voorgevormde cup is dat hij een ronde vorm geeft. Een voorgevormde cup heeft ook beperkingen omdat hij niet kan worden gemaakt in de grootste cupmaten doordat de stof niet onbeperkt kan worden gevormd. Lees meer over voorgevormde cups in ons eerdere artikel Moet ik een voorgevormde cup kiezen of een met naden.

 

T-SHIRT-BEHA
Een T-shirt-beha is een beha met gladde naadloze cups. De naam is oorspronkelijk bedacht omdat deze beha bedoeld was om onder een wit T-shirt te dragen zonder dat er iets zichtbaar was van de cupnaden of de structuur. Het is gewoon de ideale beha om te dragen onder strakke of dunne kleding. Hieronder ziet u een voorbeeld van een Voorgevormde Keep Fresh T-shirt-beha met ongewatteerde cup.

 ”Een T-shirt-beha heeft gladde voorgevormde cups met of zonder wattering”

Een T-shirt-beha kan wel of geen beugel hebben en de cup kan verschillende soorten vulling hebben. Het kan alles zijn van een ongevoerde cup tot een geheel gewatteerde cup of een cup met een kussentje van het type push-up. Een T-shirt-beha kan een bedekkende volledige cup hebben of lager zijn uitgesneden en met een groter decolleté. De gemeenschappelijke noemer voor alle T-shirt-beha’s is dat de cup is voorgevormd.

 

CONTOUR-BEHA
De laatste jaren worden veel contour-beha’s gedragen, of beter gezegd, je hoort het woord steeds vaker. De contour-beha is op zich niets nieuws en bestaat al vele jaren. Een contour-beha heeft een volledig gewatteerde cup die bijna altijd is voorgevormd (soms heeft hij discrete platte naden voor betere steun) en meestal ook een beugel. Als u een contour-beha draagt, zal hij uw buste vormen in plaats van andersom.

”Een contour-beha heeft altijd een volledig gewatteerde cup”

Het is niet uitzonderlijk dat vrouwen met een wat grotere cupmaat de contour-beha mijden omdat ze denken dat de wattering de omvang zal vergroten en zal maken dat de buste er groter uitziet. Maar een contour-beha is ontworpen om de buste een ronde vorm te geven en niet om de omvang te vergroten. De wattering is meestal maar 2-3 mm dik.

”Een contour-beha heeft een gedefinieerde cupvorm, ook als de beha niet wordt gedragen”

Een ander voordeel van een contour-beha is dat hij zorgt dat de borsten er helemaal symmetrisch uitzien omdat de voorgevormde gewatteerde cups al hun bepaalde vorm hebben en het daardoor niet opvalt als de kleinere borst de cup niet helemaal vult. Als u op zoek bent naar de perfecte ronde vorm is een contour-beha daarom een uitstekende keuze.

Een perfect voorbeeld van een contour-beha zijn de beha’s die zijn gemaakt van spacermateriaal, zoals bijvoorbeeld onze geliefde nieuwe Confident beugelbeha, een echte bestseller. Lees hier meer over Spacermateriaal.

 

IS EEN T-SHIRT-BEHA ALTIJD EEN CONTOUR-BEHA EN OMGEKEERD?

Het verschil tussen een contour-beha en een T-shirt-beha is dat de contour-beha altijd een volledig gewatteerde cup heeft en de cupvorm behoudt, ook als hij niet wordt gedragen, terwijl een T-shirt-beha ongevoerd en ongewatteerd kan zijn waardoor hij de vorm van de borst niet op dezelfde manier definieert. Alle T-shirt- en (bijna alle) contour-beha’s zijn naadloos en voorgevormd. Maar alle voorgevormde beha’s zijn geen T-shirt-beha’s of contour-beha’s omdat een voorgevormde beha kan zijn overtrokken met bijvoorbeeld kant, borduursel of stof met naden.

Samenvattend: een contour-beha is een bepaald type T-shirt-beha, maar een T-shirt-beha is niet altijd een contour-beha.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.