Wanneer het lichaam verandert – de beste beha’s voor de rijpere vrouw. | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Wanneer het lichaam verandert – de beste beha’s voor de rijpere vrouw.

Door de jaren heen gebeurt er veel met onze borsten. Ze veranderen door gewichtsverandringen, zwangerschap en borstvoeding, maar ook door de menopauze. Hier bekijken we hoe u de beste behamodellen kunt vinden als u in de overgang bent en in de jaren daarna.

Er zijn maar weinig vrouwen van boven de 50 die dezelfde soort lingerie willen dragen als toen ze 20 waren. Niet alleen het lichaam is veranderd, ook de smaak en de prioriteiten. Oudere vrouwen lijken in de kledingindustrie vaak vergeten te worden, maar niet bij Miss Mary. We denken dat je geen genoegen hoeft te nemen met saaie lingerie, alleen maar omdat je wat ouder (en wijzer) wordt. We ontwikkelen mooie beha’s met het accent op comfort en steun, die ook op hogere leeftijd gedragen kunnen worden. Hier geven we onze beste tips voor waar u aan moet denken als uw buste verandert. 


Miss Mary is gespecialiseerd in het creëren en maken van comfortbeha’s zoals die hierboven – de STAR-beha zonder beugel met brede comfortbandjes en cups in heerlijke katoenen kant, met katoenen voering die het kledingstuk laat ademen.

Zo verandert de buste wanneer je ouder wordt.
Rond de leeftijd van 40, 50 jaar produceert het lichaam steeds minder oestrogeen en progesteron (ofwel het gele-lichaamhormoon zoals het ook wel wordt genoemd) en als gevolg daarvan kom je in de overgang. In deze periode, die wel 10 jaar kan duren, ervaren veel vrouwen fysieke en emotionele veranderingen. Overgangsklachten kunnen bestaan uit opvliegers, zweten, tintelingen in de benen, stemmingswisselingen, een gevoelige en minder strakke huid en hartkloppingen.

Tijdens de overgang veranderen ook de borsten. Door hormoonveranderingen wordt het borstweefsel vervangen door vet, waardoor de buste slapper wordt. De huid wordt minder elastisch en losser door een lagere collageenproductie. Velen ervaren ook dat de borsten gevoeliger worden en pijnlijk aanvoelen.

”Het is niet ongebruikelijk dat men tijdens de overgang twee cupmaten omhoog gaat.”

Controleer opnieuw uw maat
U merkt misschien dat uw lievelingsbeha plotseling erg warm begint aan te voelen of dat hij begint te schuren en in de huid te snijden. Inspecteer daarom eens uw lingerielade en stel vast welke beha’s nog steeds goed zitten en comfortabel aanvoelen. Misschien is ongemerkt uw maat veranderd? Ook tijdens ons volwassen leven veranderen we een paar keer van behamaat, en bijna altijd tijdens en na de menopauze. Bij ongeveer een vijfde van alle vrouwen worden de borsten tijdens de overgang groter. Het is niet ongewoon dat men een grotere cupmaat nodig heeft, tot wel twee maten groter of meer. Bij de meeste vrouwen worden de welvingen met de jaren iets anders verdeeld. Soms veranderen ook de rug, het bovenlichaam en de houding.Het is verstandig om op gezette tijden de behamaat te controleren.

Het eerste dat u moet doen voordat u gaat nadenken over het model dat u wilt kopen, is uw behamaat controleren. Uw oude beha zit misschien goed, maar hij kan zijn uitgerekt en daarom niet meer overeenstemmen met de maat op het etiket. U vindt uw maat door hier onze aanwijzingen te volgen.

”Het ouder worden stelt andere eisen aan de behasteun omdat de buste minder stevig wordt”.

 


 De SMOOTHLY is een extra steunende beha met niet-elastische voorgevormde cups zonder beugel.

Meer steun nodig
De eisen aan steun van de beha veranderen met het ouder worden omdat de buste minder stevig wordt. Door een beha met een goede lifting wordt huidirritatie door huid die tegen huid ligt, vermeden. Een beugelbeha geeft een extra goede lifting en sublieme steun. Andere eigenschappen die een goede steun geven zijn een brede rug en/of stevig materiaal in de cup. Als u een pacemaker hebt of om andere redenen liever geen beugelbeha draagt, kunt u kiezen uit veel beha’s zonder beugel die goede steun en lifting geven. De QUEEN op onderstaande foto is een van de beha’s zonder beugel in onze collectie die de meeste steun geven.Als u voelt dat door uw overgangsklachten uw borsten groter worden, kies dan een beha met een cup die elastisch, voorgevormd en ongewatteerd is, zoals de STAY FRESH of de KEEP FRESH.


STAY FRESH – de perfecte T-shirtbeha. Hij geeft goede lifting en steun dankzij de beugel en de extra brede rug. De cup is gemaakt van elastisch functiemateriaal dat ademt en heerlijk op de huid draagt.

De beste beha’s bij opvliegers of overmatige transpiratie.
Opvliegers zijn normaal tijdens de overgang en ze kunnen vele jaren aanhouden. Kies voor een beha met ademend materiaal, bij voorkeur van katoen of speciaal functiemateriaal dat voor bijvoorbeeld sporten is ontwikkeld. Vermijd wattering in de beha, voor zover hij niet van spacermateriaal of soortgelijk ademend materiaal is gemaakt. Onze katoenen cups zijn ongewatteerd. De beha’s met gevoerde cups hebben een voering van katoen zodat ze kunnen ademen.

”Met ademend materiaal wordt de beha niet zo warm.”

 


De EXHALE sportbeha met beugel is ook heel geschikt voor dagelijks gebruik. Hij heeft ademende cups die niet vochtig worden. Hij is ook verkrijgbaar in een variant zonder beugel.

Een van de lastigste en meest zichtbare symptomen van de overgang is dat u af en toe kunt gaan zweten, zelfs als het buiten koud is. Als u hier last van hebt, is een beha van functiemateriaal optimaal. Hij voert vocht van het lichaam weg zonder dat het materiaal vochtig aanvoelt op het lichaam. We adviseren de KEEP FRESH beha zonder beugel, of de STAY FRESH als u liever een beugel hebt. Beide modellen hebben functiemateriaal in de cups.

De beste beha’s voor wie extra gevoelige borsten heeft.
Zijn uw huid of uw tepels extra gevoelig en houdt u er niet van een naad te voelen die er recht overheen loopt, kies dan voor een voorgevormde beha zonder naden of met een voering die binnenstebuiten in de cup is genaaid. De meeste naden schuren niet, maar soms kun je extra gevoelig zijn.


De KEEP FRESH beha zonder beugel heeft voorgevormde cups van functiemateriaal dat ademt en niet vochtig wordt. Ideaal voor wie opvliegers, gevoelige tepels of veel last van transpiratie heeft.

Lingerie die het leven gemakkelijker maakt voor wie een beetje stijf is of pijn heeft
Als u zich stijf voelt en moeite hebt met het uitvoeren van bepaalde draaibewegingen, kan een beha met voorsluiting uitkomst bieden. Dan vermijdt u dat u de beha op de rug moet sluiten, of aan de voorkant en hem dan een halve slag moet draaien en de armen in de schouderbandjes steken. Bij een beha met voorsluiting steekt u uw armen in de beha alsof u een jas aantrekt en dan maakt u hem aan de voorkant dicht.


De LOVELY JACQUARD heeft een voorsluiting zodat u hem gemakkelijk en zonder draaibewegingen kunt aan- en uittrekken.

Een andere mogelijkheid voor wie moeite heeft met draaibewegingen is een body in plaats van een beha. De meeste body’s hebben een sluiting in het kruis, maar die hoeft u niet te gebruiken. U kunt hem ook aantrekken op de manier van een badpak. Een body is comfortabel en geeft een slankmakend en veilig gevoel, iets wat veel oudere (en jongere) vrouwen prettig vinden. Bij een gevoelige huid is een body ideaal omdat de tailleband of de riem van de broek niet direct tegen de huid schuurt en afdrukken achterlaat.


Aan de voorkant verstelbare schouderbandjes maken het leven eenvoudiger en voorkomen onnodige draaibewegingen. Op de foto de ROSE beha.

Sommige behamodellen hebben schouderbandjes die aan de voorkant verstelbaar zijn. Dat wordt ook aanbevolen als u de schouderbandjes wilt verstellen zonder draaibewegingen.

”Met een beha-hemdje vermijdt u onnodig draaien en hebt u toch alle voordelen van de beha”

Voor wie geen body wil of kan dragen, is een beha-hemdje een andere mogelijkheid. Een beha-hemdje hoeft u niet op de rug vast te maken, maar u trekt het aan als een normaal hemdje. Match het met een hoge slip, en u hebt hetzelfde behaaglijke gevoel als met een body. Het geeft veel comfort en een slankmakend effect rondom.


Het GRACE hemdje heeft een geïntegreerde beha zonder beugel. U trekt het eenvoudig over uw hoofd aan. Ideaal als u moeite heeft met draaibewegingen.

Schouderbandjes die de schouders ontzien
Het jarenlang dragen van (slechtzittende) beha’s kan wrijving en putjes in de schouders tot gevolg hebben. Geef verlichting door een beha met brede gewatteerde schouderbandjes te kiezen die de gevoelige huid op de schouders ontzien. Bedenk hierbij ook dat de band rondom vrij strak moet zitten zodat de buste niet alleen wordt gelift door de schouderbandjes.

”Het jarenlang dragen van (slechtzittende) beha’s kan wrijving en putjes in de schouders tot gevolg hebben.”


De LOVELY LACE SUPPORT is een katoenen beha zonder beugel met brede gewatteerde comfortbandjes die de schouders ontzien.

De beste beha’s als u een losse huid hebt
Als uw huid erg los is, is een beha met extra bedekkende volledige cup optimaal. De hoger uitgesneden cup omvat de buste op een veilige manier en maakt de overgang van cup naar stof gelijkmatiger. Een dieper uitgesneden beha kan in de huid drukken en dan voelt het alsof de borsten eruit vallen, ook al heeft men de juiste maat. Al onze beha’s zonder beugel hebben een volledige cup.


De katoenen BRODERIE ANGLAISE beha zonder beugel heeft ongewatteerde volledige cups die de hele buste omvatten en een goede bedekking geven met veel comfort.

Een andere tip als u het gevoel hebt dat de huid als geheel minder stevig is, is het dragen van een beha met een brede rug of een beha met een zijvleugel bij de oksel. Deze speciaal ontworpen zijvleugel is een extra stuk dubbelgevouwen stof dat eventuele losse huid bij de oksel gladstrijkt en de beha nog comfortabeler maakt.


De KEEP FRESH beha met speciaal ontworpen zijvleugel die de huid bij de oksel gladstrijkt.

Als u lingerie wilt dragen met een luxueuzer en feestelijker gevoel dan wat de meeste katoenen beha's geven, adviseren we de FLORAL SUN zoals te zien op onderstaande afbeelding. Het is een prachtig model met exclusieve borduursels en kant dat is ontworpen en gemaakt in exclusieve samenwerking met de Zweedse modeontwerper en couturier Lars Wallin, die voor onder andere de Zweedse koninklijke familie veel creaties heeft ontworpen. De beha geeft een hoge steun en heeft brede schouderbandjes, een extra brede rug en dezelfde hoge comfortfactor als onze overige collectie.Ouder worden wil niet zeggen dat u saaie lingerie moet dragen. De typische klant van Miss Mary kleedt zich voor haar eigen plezier. Ze is zelfverzekerd en houdt van mooie kwaliteitslingerie die steun geeft waar dat nodig is, een fantastische pasvorm heeft en zo behaaglijk zit dat ze hem niet voelt. Bij Miss Mary werken toonaangevende patroonontwerpsters en beha-experts die met zorg nieuwe modellen creëren met een ontwikkeld en verfijnd gevoel voor pasvorm en comfort. Als u niet zeker weet welk model bij u past, gidst onze klantenservice u met alle plezier door onze collectie. Ze zijn experts in het op afstand helpen van vrouwen via telefoon, mail of chat. Geen vraag is te groot, te klein of dom.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.