Waarom worden beha’s niet gemaakt van 100% katoen? | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Waarom worden beha’s niet gemaakt van 100% katoen?

Katoen is een geliefd natuurlijk materiaal dat sterk is, ademt en aangenaam aanvoelt op de huid. Waarom zijn katoenen beha’s dan niet voor 100% gemaakt van katoen?

Een slip bestaat vaak uit maar drie patroondelen – voorzijde, achterzijde en voering in het kruisje. Een beha bestaat uit veel meer delen, ongeveer 30-40. Om te mogen schrijven dat een kledingstuk 100% katoen bevat, moeten alle delen van het kledingstuk (behalve accessoires zoals gespen of knopen) voor 100% van katoen zijn.

 

”Het percentage katoen in een kledingstuk is het gemiddelde van alle delen van het hele kledingstuk”

De beha met het hoogste percentage katoen in onze collectie is BRODERIE ANGLAIS met 83% katoen (foto boven). Dit betekent dat de meeste delen voor 100% zijn gemaakt van katoen maar dat sommige delen zijn gemaakt van ander materiaal of van een mengsel met katoen. Bij dit model zijn de cups voor 100% gemaakt van katoen, maar de gewatteerde schouderbandjes hebben een wattering die geen katoen bevat. De schouderbandjes zijn echter bekleed met 100% katoen dus u voelt de katoen direct op uw huid. De rug is van katoen maar bevat een klein percentage Elastan om zijn veerkracht te behouden. Dit alles heeft als resultaat dat alle delen van de beha samen gemiddeld 83% katoen bevatten, ook al is het grootste deel vervaardigd van ons geliefde 100% katoenmateriaal.

WAAROM BEVAT EEN BEHA ELASTAN?
De rug van een beha moet elastisch zijn om goed te kunnen zitten en comfortabel aan te voelen. Als de rug van een beha zou zijn gemaakt van 100% elastisch katoen zou hij snel uitrekken en zijn vorm verliezen. De Elastanvezels worden gemengd met katoenvezels wat maakt dat de stof zijn vorm en veerkracht behoudt. Soms heb je kousen, panty’s of slips die strak en goed zaten toen je ze kocht maar die na enige tijd flodderig worden, bijvoorbeeld trainingsbroeken die “uitgezakte” knieën krijgen. Dat kan het gevolg zijn van het weglaten van Elastan en daarom vindt u dit materiaal in bijna al onze lingerie die het lichaam nauw omsluit.


”Voor ons is het belangrijk dat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat een artikel van Miss Mary zijn hoge kwaliteit behoudt.”

Onze bestseller-beha van katoen  LOVELY LACE  heeft cups en een voorzijde van 100% katoen maar gemiddeld bestaat deze beha voor 57% uit katoen.

Voor ons is het belangrijk dat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat een artikel van Miss Mary zijn hoge kwaliteit behoudt, ook nadat u het lange tijd hebt gebruikt. Als u niet zeker bent welke beha het meest geschikt is voor u en uw behoeften, of welke maat u moet hebben, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn experts in het helpen van vrouwen over de telefoon, via e-mail of chat om de perfecte beha te vinden.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.