Waarom hebben sommige beha’s aan de voorkant een oplopende onderband? | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Waarom hebben sommige beha’s aan de voorkant een oplopende onderband?

Beugelbeha’s hebben vaak aan de voorkant een oplopende onderband. Wat is de reden hiervan? Is het een esthetische keuze of heeft het een functie?

Door de onderband midden voor omhoog te laten lopen bij het ontwerpen van een beha kan het comfort worden verhoogd en de steun worden verbeterd. De oplopende band maakt dat de beha dichter tegen het lichaam zit, vooral tussen de cups, dan bij een recht lopende onderband. Het helpt om de buste te scheiden waardoor de steun wordt verbeterd. Deze speciale constructie maakt ook dat de druk op het bovenste deel van de buik afneemt. Dit is vooral ideaal bij het zitten of voorover buigen waarbij de buik vanzelf meer uitpuilt dan bij het staan. Verder is er minder kans dat de onderband van de beha op een onaangename manier omhoog wordt gevouwen. Afhankelijk van de vorm van de borstkas hebben sommige vrouwen hier meer problemen mee dan andere, en voor vrouwen die last hebben van omhoogvouwen of -rollen van de onderband is deze constructie een uitstekende keus. Een beha met een oplopend front wordt ook ervaren als mooier en minder massief, wat voor veel vrouwen ook een reden is om deze functie te kiezen.

”Er zijn meerdere redenen om een beha met deze snijding te ontwerpen”

Als u een gevoelige buik hebt, hinder ondervindt van een beha vaarvan de onderband omhoog vouwt of het gevoel hebt dat de beha bij het zitten op het bovenste deel van de buik drukt, kan het een goed idee zijn om de volgende keer dat u een beha koopt, een beha te proberen met een oplopende onderband. Bij het kopen van ondergoed is het altijd belangrijk om goed te kijken naar het comfort.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.