Voor elk type buste het juiste beha-model | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Voor elk type buste het juiste beha-model

Een prachtige buste in alle vormen – breed of smal, lang of kort, sterk of weinig gevuld, plat of vooruitwijzend, met dichtbij elkaar of juist ver uit elkaar staande borsten. Als het gaat om de pasvorm van de beha wordt veel aandacht besteed aan de cup- en bandmaat, maar wist u dat ook de vorm en de plaats op de buste van invloed zijn op de pasvorm? Hier zijn onze tips om het juiste beha-model te kiezen dat bij uw buste past.

Elke buste is uniek. Ze zijn er in alle vormen en maten en niets is meer natuurlijk. In de loop van het leven verandert de buste meerdere malen van uiterlijk, na een zwangerschap, bij borstvoeding, als gevilg van gewichtsverandering of leeftijd. Welke vorm en grootte uw buste ook heeft, hij is perfect zoals hij is. Om een beha goed en comfortabel te laten zitten moet je de juiste combinatie vinden van cupmaat en omtrek maar er is nog meer dat van invloed is op de pasvorm en het comfort. Hier volgen onze beste tips.


BORSTEN DIE VER UIT ELKAAR STAAN
Als er veel ruimte tussen uw borsten zit, kan er in de cups tussen de borsten een lege ruimte ontstaan. Probeer bij voorkeur een beha met zijsteun die de buste centreert en naar elkaar brengt.

Onze tip: LOVELY LACE zonder beugel of AMSTERDAM met beugel.

BORSTEN DIE DICHT BIJ ELKAAR STAAN
Als uw borsten dicht bij elkaar staan, kan een hoge beugel soms onaangenaam aanvoelen en de borsten uit elkaar duwen. Kies daarom bij voorkeur een beha zonder beugel of een beha met een beugel die aan de voorkant lager is.

Onze beha-tip: LACE VISION

SMALLE BORSTEN DIE EXTRA DICHT BIJ ELKAAR STAAN
Als de aanzet van uw borsten enorm smal en samengedrongen is terwijl de afstand tot de oksel tamelijk groot is, ontstaat vaak een lege ruimte aan de zijkant van de cup, vooral als u een beugelbeha draagt. Maar er is een slimme oplossing. Kies een beha met een cup die de borsten goed omvat, maar waarvan de omtrek te klein is. Verleng vervolgens de band op de rug met behulp van een beha-extensie die in de haak-en-oogsluiting wordt bevestigd. Zo vergroot u de band van de beha op de rug en aan de zijkant, maar de cup zal op dezelfde manier over de borsten zitten. Bedenk wel dat de schouderbandjes op de rug nog verder uit elkaar komen te zitten wanneer u een beha-extensie gebruikt. Kies daarom een beha waarvan u de schouderbandjes op de rug aan elkaar kunt haken, of een met een no-slip functie.BORSTEN DIE NAAR HET OOSTEN EN WESTEN WIJZEN
Voor borsten die naar opzij wijzen is een beha met zijsteun perfect, omdat die helpt om de buste te centreren en te voorkomen dat die naar de oksels uitloopt. De zijsteun versterkt de buitenzijde van de cup, vaak met behulp van wattering.

Onze tip: LOVELY LACE met beugel of SUMMER zonder beugel.
BORSTEN DIE NAAR HET ZUIDEN WIJZEN
Borsten die omlaag wijzen hebben mogelijk wat extra lifting nodig. Als u hulp nodig hebt met de wet van de zwaartekracht, adviseren we een beha met een extra liftinginzet in de onderste cuphelft, zodat de buste omhoog geholpen wordt.

Onze beha-tip: QUEEN met beugel of QUEEN zonder beugel.


BORSTEN DIE NAAR HET NOORDEN WIJZEN
Kies een beha met volledige cup die hoger uitgesneden is langs het decolleté. Bij een lager uitgesneden cup kan de tepel boven de cuprand uitsteken. Kies geen ongevoerde kant in het bovenste cuphelft als u niet wilt dat de beha doorzichtig aanvoelt. *

Onze tip: CURLY zonder beugel.


BORSTEN DIE IN VERSCHILLENDE RICHTINGEN WIJZEN.
Kies een beugelbeha, bij voorkeur met zijsteun, omdat die de buste vorm en steun geeft en centreert.

Onze tip: AMSTERDAM, FLAMES en CURLY.


 

 

BORSTEN VAN VERSCHILLENDE GROOTTE
Een beha met een gewatteerde cup maskeert eventuele holle ruimten in de cup. Is het verschil in grootte gering, dan is een elastische cup of bovenste cuphelft perfect. De elasticiteit biedt een zekere mate van flexibiliteit in de maat. Lees hier meer tips voor het vinden van een beha voor een asymmetrische buste.

Onze tip: JOY, SHIMMER FROST of STAR. 

BORSTEN DIE VAN ONDER GEVULD ZIJN EN VAN BOVEN LEEG
Kies bij voorkeur een stevige beha met beugel en een gewatteerde cup, die lifting en ondersteuning geeft van onderaf. Als u geen gewatteerde cup wilt hebben, kies er dan een met elastisch materiaal in de bovenste cuphelft dat zich aan de buste kan aanpassen. Bij een ongewatteerde cup van stijf materiaal kunnen rimpels ontstaan als de borsten de ruimte bovenin niet geheel opvullen.

Onze tip: MEADOW DREAMS, CONFIDENT of COTTON SOFT met beugel.
 

RONDE, GELIJKMATIG GEVULDE BORSTEN
Als u dit type buste hebt, passen de meeste behatypen. Als u uw ronde bustevorm wilt behouden, kunt u het beste een beha kiezen met een voorgevormde ronde cup.

Onze tip: SMOOTH LACY of STAY FRESH. 

BREDE PLATTE BORSTEN
Borsten die breed en plat zijn, kunnen dezelfde maat en omvang hebben als borsten die smal zijn en vooruit wijzen. Maar als u platte, brede borsten hebt, hebt u een cup met een rondere pasvorm nodig. Vermijd puntige cups van stijf materiaal omdat u dan de kans loopt dat het midden niet gevuld is. Kies bij voorkeur een minimizer beha, die heeft een bredere en ondiepere cup.

Onze tip: SMOOTHLY of STAY FRESH. 

ONTSPANNEN LANGWERPIGE BORSTEN
Als u een sterk ontspannen borstvorm hebt, kan het fijn zijn om ze een lifting te geven omdat het daardoor onder de buste minder warm en onprettig aanvoelt. Kies bij voorkeur een beha met beugel met stijf materiaal in de cup omdat die extra goede lifting en steun geeft.

Onze tip: SMOOTH LACY, ROSE of SUMMER. Als u geen beugelbeha wilt dragen, adviseren we COTTON DOTS of QUEEN, beha’s zonder beugel die toch een heel goede lifting geven. 

ZWARE ONTSPANNEN  BORSTEN
Zorg dat u een voldoende grote cupmaat draagt zodat de buste niet over de cuprand uitpuilt of naar buiten naar de oksel wordt gedrukt. De cup moet de hele borst omvatten en mag nergens in het weefsel drukken. Een van de meest voorkomende ”vergissingen” van vrouwen met een grote buste is dat ze een te kleine cupmaat kiezen. Als zich een dubbele borst vormt of als de buste eruit valt als u zich vooroverbuigt, is de cup gewoon te klein. Kies een beha met een brede rug, een beugel en bij voorkeur brede gewatteerde schouderbandjes. De beugel lift en ondersteunt de buste door het gewicht ervan te verdelen over de andere delen van de beha.

Onze tip: AMSTERDAM zonder beugel of COTTON DOTS zonder beugel. [AS1] Als u de voorkeur geeft aan een beugel adviseren we QUEEN met beugel.


 

 

GROTE GEVULDE BUSTE
Als uw buste gevuld is en naar voren wijst, en de beha zit niet goed, komt dat meestal doordat de cup te ondiep is. Als u dan een beha met beugel draagt, moet die de borsten scheiden en tussen de borsten dicht op het borstbeen liggen, niet bovenop de buste. Neem een grotere cupmaat zodat de buste er niet als een ”brood” uitziet. Als u uw natuurlijke profiel wilt behouden, vermijd dan een minimizer-beha omdat die de buste platter maakt. Onze tip: HAPPY DAYS met beugel of HAPPY DAYS zonder beugel.


EEN BORST ONTBREEKT
Als u een fysieke borst mist en de andere borst wilt ondersteunen, kunt u een prothese-beha gebruiken met een zakje aan de binnenkant van de cups om een prothese in te schuiven.

Onze beha-tip: Prothese-behaBEIDE BORSTEN ONTBREKEN
Wie door welke oorzaak ook beide borsten mist maar bijvoorbeeld een prothese wil gebruiken en daarom een beha nodig heeft, adviseren we een prothese-beha met zakjes in de cups voor de prothese. In een gewone beha zelf zakjes naaien geeft niet hetzelfde resultaat als het gebruik van een echte prothese-beha die is gemaakt om het gewicht van een losse borstprothese te dragen.

Onze beha-tip: Prothese-beha


BORSTEN MET ERG LOSSE HUID
Als u een erg losse huid hebt, kies dan een beha met een volledige cup met een versterkte cuprand bovenaan. Een volledige cup is een hoger uitgesneden cup die de hele buste omvat, zodat de cuprand niet op een oncomfortabele manier in de huid snijdt. Let erop dat u niet een te kleine cup kiest. De meeste van onze beha’s zonder beugel hebben een extra hoog uitgesneden cup.

Onze tip: COTTON RELAX, LOVELY LACE SUPPORT of LOVELY JACQUARD. 

EEN BUSTE DIE ERG TRANSPIREERT
Als u veel transpireert, kan een beha warm aanvoelen, vooral als die gewatteerd is, maar er zijn alternatieven om toch een beha te kunnen dragen. De oplossing is functioneel materiaal dat vocht kan absorberen zonder nat aan te voelen. Lees meer in ons artikel hier – Help, mijn beha wordt te warm.

Onze tip: KEEP FRESH, STAY FRESH of CONFIDENT.
 

EXTRA MARKANTE TEPELS
Sommige vrouwen hebben erg markante tepels die door de kleding heen merkbaar zijn ondanks de beha eronder. Als u wilt garanderen dat uw tepels, ook als het koud is, niet zichtbaar zijn, gebruik dan een gewatteerde cup of zelfklevende nipple covers van silicone die u over de tepel legt.

Onze tip: NIPPLE COVERS of CONFIDENT T-shirt beha. 

SMALLE OF AFHANGENDE SCHOUDERS
Kies schouderbandjes die dichter bij elkaar zitten, zogenaamde no-slip schouderbandjes of multiway schouderbandjes die op de rug gekruist of aan elkaar gehaakt kunnen worden. Als u een kort bovenlichaam hebt of als de borsten hoog geplaatst zijn en u de schouderbandjes verder moet inkorten dan in de kortste positie, kies dan een beha waarvan u de schouderbandjes op de rug met een haakje aan elkaar kunt vastmaken.

Onze tip: CONFIDENT, AMSTERDAM of FLAMES.

Het is belangrijk om een beha te dragen waarin u zich prettig voelt. Als u niet zeker weet welk type beha het beste bij uw buste past, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zullen uw vragen met plezier beantwoorden. U kunt ons bereiken via Facebook, Instagram, e-mail en telefoon.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.