Trucjes die uw beha-problemen oplossen | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Trucjes die uw beha-problemen oplossen

Vindt u het moeilijk om een beha te kiezen die goed voelt of zit elke beha die u past niet lekker of doet hij pijn? Geen nood. Laat onze FAQ en probleemoplosser de meeste van uw vragen beantwoorden.

 

De schouderbandjes glijden altijd omlaag.
Als ze afglijden omdat ze zijn uitgerekt en hun elasticiteit hebben verloren, koop dan een nieuwe beha. Als u smalle of aflopende schouders hebt en de bandjes toch voldoende hebt ingekort, zijn er beha´s waarbij de schouderbandjes op de rug extra dicht bij elkaar zijn geplaatst, zogenaamde no-slip schouderbandjes. Vermijd als het even kan balconette-modellen waarbij de bandjes meestal ver uit elkaar staan.

De schouderbandjes snijden in de schouders of laten striemen achter.
De schouderbandjes zijn te kort afgesteld. Verstel de schouderbandjes zo dat u gemakkelijk een vinger tussen de schouder en het bandje kunt steken. 80% van de steun die de beha aan uw buste geeft moet komen van de behaband die rondom uw lichaam zit.

De beha glijdt omhoog als ik mijn armen omhoog strek.
U draagt een beha met een te grote omtrek. Als u hem in de juiste maat hebt gekocht en uw gewicht niet is veranderd, is het waarschijnlijk dat hij in de loop van de tijd is uitgerekt.

De beha snijdt in mijn rug.
Als uw beha zo strak zit dat u pijn hebt of striemen op uw lichaam, draagt u een beha met een te kleine omtrek. Pas een maat groter. Als u de juiste maat hebt en toch voelt dat u meer huidplooien hebt dan voor u normaal is, kies dan een beha met een bredere rug.

De beha klemt onder de buste.
Zie het antwoord hierboven. De omtrek van de beha is te klein.

De beugel klemt tegen het borstbeen.
Waarschijnlijk draagt u een verkeerde cupmaat of een beha die te strak rond het lichaam zit. Een beugel mag nooit klemmen. Als u de juiste maat draagt, pas dan een ander model waarbij de beugels minder hoog doorlopen of waarbij de twee beugels in een andere hoek/helling op elkaar aansluiten.

De beugel klemt in de zijde van de borst.
U draagt een te kleine cupmaat of uw borsten hebben een brede basis. Probeer een cupmaat groter. Als hij dan rimpelt, probeer dan een minimizer die extra brede en ondiepe cups heeft.

De beha ligt tussen de borsten niet vlak tegen het lichaam maar ligt ”erboven”.
Dit komt meestal doordat de omtrek van de beha te groot is of doordat de cups niet diep genoeg zijn en daardoor de behaband wegduwen van het lichaam. Als u een beugelbeha draagt moeten de beugels vlak tegen het lichaam liggen en de borsten scheiden.

De cup bedekt meer van de ene borst en loopt hoger door dan bij de andere, hoewel de schouderbandjes aan beide kanten gelijk zijn ingesteld.
Het volume van uw ene borst is kleiner dan dat van de andere, wat bij vrouwen heel veel voorkomt. De kleinste borst vult de cup niet helemaal. Soms is het verschil in grootte niet zichtbaar als u in de spiegel kijkt. Probeer eens een inlegkussentje in de cup die hoger op de borst zit.

De borst vormt een ”brood” in de beha.
U draagt waarschijnlijk een beha met te ondiepe cups of een te kleine cup. Een “brood” of een zogenaamde uniboob komt vaker voor in een beha zonder beugel dan in een beugelbeha omdat veel beugelbeha’s de buste scheiden. Pas eens een beha met beugel. Als u een erg grote cupmaat hebt, pas dan eens een beha met cups met zomen in plaats van met voorgevormde cups.

De borsten vormen een ”dubbele buste” in de beha.
Als uw schoonheid over de bovenrand van de cup puilt zodat een of twee ”bonusborsten” worden gevormd, draagt u een beha met een te kleine cupmaat.

De borsten vallen uit de beha als ik mij voorover buig.
U draagt een te grote cupmaat. Pas eens een beha met dezelfde omtrek maar met een cupmaat kleiner.

Mijn borsten hangen hoewel de maat van mijn beha goed is.
Als uw borsten meer hangen dan u wilt hoewel u een beha draagt, komt dat waarschijnlijk doordat uw beha zijn beste tijd gehad heeft en is uitgerekt of doordat u een beha draagt die onvoldoende steun geeft. Er is veel verschil tussen beha’s en beha’s. Probeer een beha met extra steunende lifting in de onderste cuphelft, een stevig model met stijf materiaal in de cup of minstens in de onderste cuphelft en met een brede rug die stevig rond het lichaam zit.

Mijn borsten zijn niet even groot.
Koop een beha die om de grotere borst past en stop een beha-inlegkussentje in de cup zodat deze deels wordt opgevuld. Als u geen inlegkussentje wilt gebruiken, probeer dan een contour-bh. Die heeft volledig gewatteerde voorgevormde cups met een bepaalde gedefinieerde ronde vorm waardoor niet te zien is dat de ene borst de cup niet helemaal vult.

De tepel is zichtbaar boven de rand van de beha.
Als de cupmaat juist is maar de tepel toch boven de rand uitsteekt, draagt u een te laag uitgesneden beha. Kies in plaats daarvan een beha met volledige cups.

De cup rimpelt.
U draagt een te grote cupmaat. Als hij helemaal bovenaan rimpelt kan dat komen door de vorm van de borst. De meeste natuurlijke niet-geopereerde borsten zijn aan de bovenkant niet even vol of vast als aan de onderkant. Probeer in dat geval een beha waarvan de bovenste cuphelft is gemaakt van stretchachtig materiaal.

Ik zweet in mijn beha.
Probeer een beha met cups van functioneel materiaal, bijvoorbeeld Keep Fresh of Spacer, dat de huid laat ademen en geen vocht vasthoudt. Natuurlijke vezels zoals katoen laten de huid ademen maar kunnen vochtig aanvoelen omdat ze vocht vasthouden.

Ik heb precies dezelfde beha in dezelfde maat gekocht als mijn oude, maar de nieuwe zit te strak.
Uw oude beha is door het dragen uitgerekt en heeft niet langer de maat die op het etiket staat. Misschien bent u wat zwaarder geworden en heeft de beha zich daaraan aangepast. De meeste beha’s hebben een elastische rug en sommige ook elastische cups.

De naad schuurt tegen de tepel.
Probeer een voorgevormde beha. Als u liever een beha met naden draagt, probeer dan een beha met een gekeerde voering zodat er geen naden tegen de tepel liggen. Een andere mogelijkheid is een volledig gewatteerde cup.

Reacties

Inge Jahn

Ich habe ein Körbchen "I", Unterbrustumfang 110 und finde in dieser Größe keinen BH für T-Shirts, also ohne Naht im Körbchen. Können Sie mir helfen? LG Inge Jahn

Mervi Mähönen

Mitkään liivit ei sovi, kun niin iso vatsa ?

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.