Spacer-beha - De perfecte keus voor wie niet graag concessies doet | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Spacer-beha - De perfecte keus voor wie niet graag concessies doet

Een beha met gewatteerde cups die niet warm of zweterig wordt. Bestaat dat? Nou en of. Met een Spacer-beha hoeft u geen concessies te doen op het gebied van design, comfort of functie.

 

Ooit was een beha gewoon een beha, met als enige functie het op zijn plaats houden van de buste, en stof was gewoon stof. Maar dat is lang geleden. Er zijn tegenwoordig enorm veel typen beha’s, één voor elke gelegenheid in het leven, om nog maar niet van alle stoffen te spreken! In de loop der jaren zijn allerlei functionele stoffen met allerlei eigenschappen ontwikkeld, sommige met meer succes dan andere. Ondergoed is misschien niet het eerste dat wordt geassocieerd met ”functionele stoffen”, je zou eerder denken aan sport- of buitenkleding. Maar in feite zijn functionele stoffen ook optimaal voor ondergoed.

”Vrouwen stellen nu heel andere eisen
aan een beha dan twintig jaar geleden”

ONDERSCHAT NOOT HET MATERIAAL VAN EEN BEHA
Een beha is het kledingstuk dat u het dichtst op uw lichaam draagt (samen met uw slip) en net als de meeste anderen draagt u er waarschinlijk altijd ten minste één kledingstuk overheen. Als u echt pech hebt, kan het aanvoelen als een sauna, vooral als u in het climacterium bent, als u om andere redenen opvliegers hebt, bij warm weer of misschien als u zich op het werk veel beweegt. Op zulke dagen kan een beha soms gewoon onaangenaam zijn om te dragen. Als hij te warm wordt, kunnen zomen, elastiek en schouderbandjes gaan schuren of jeuken als u een extra gevoelige huid hebt. Welk materiaal moet je dan in ondergoed gebruiken om te voorkomen dat het zo warm wordt?

”Functionele stoffen zijn ook optimaal voor
ondergoed, niet alleen voor sportkleding”

De grote uitdaging voor een fabrikant van kwaliteits-beha’s is dat het materiaal in ondergoed vormvast moet zijn, bijvoorbeeld  om toe te passen in een voorgevormde cup, het moet de huid laten ademen en zijn elasticiteit behouden en mag niet uitrekken of zijn veerkracht verliezen, terwijl het tegelijkertijd sterk genoeg moet zijn om steun te kunnen geven.

Confident beha met cups van spacermateriaal die de huid laten ademen, steun geven en de huid droog houden.

Ondergoed dat wordt gemaakt van stoffen die geen vocht van het lichaam opzuigen geeft een droger gevoel en is minder zweterig. Sommige materialen geven goede steun en ademen, maar houden ook vocht vast. Veel lichte functionele materialen ademen en voeren het vocht af, maar geven niet genoeg steun en vereisen dan extra voering en wattering, wat het beoogde doel tegenwerkt omdat de beha niet meer het dichtst op de huid zit en niet langer dun en licht is en niet ademt! Andere steviger materialen zijn weliswaar vormvast en geven de buste goede steun maar laten de huid niet ademen.

”Het lijkt soms een onmogelijke opdracht om een optimale beha te vinden, maar er zijn oplossingen”

Als u ook nog op zoek bent naar de perfecte ronde vorm, dan is een voorgevormde cup met lichte wattering ideaal. Maar als er één materiaal is dat op warme dagen zweterig wordt, is het wel wattering! Ja, het lijkt wel een onmogelijke opdracht niet waar? Kun je echt alle gewenste eigenschappen verenigen in één en hetzelfde materiaal?

SPACER VOLDOET AAN ALLE EISEN
Er is geen probleem waarvoor niet een oplossing bestaat, en in dit geval is het antwoord: Spacer. Een Spacer-beha combineert alle genoemde voordelen in één en hetzelfde product en daarom is dit materiaal de laatste jaren steeds populairder geworden. Een spacer-beha is gewatteerd maar voelt tegelijkertijd zo licht dat u hem nauwelijke opmerkt.

”Spacer geeft steun, laat het lichaam ademen en is vormbaar”

Hij geeft steun en geeft de buste een ronde vorm, het is gewoon de optimale T-shirt-beha! Bovendien voert hij de lichaamswarmte af en houdt u droog. Win win! Maar hoe is het mogelijk dat hij alles tegelijk doet?

"Een Spacer-beha laat de lucht door het materiaal circuleren waardoor vocht en warmte van het lichaam worden afgevoerd."

SPACER – DIK EN TOCH LICHT

Het spacermateriaal is dik (meestal tussen 1,5 en 5,5 mm dik) maar het voelt luchtig en heel licht aan. Het geeft een heerlijk luxe gevoel. Als u het vergelijkt met een gewone schuimwattering van 3 mm zoals tegenwoordig in de meeste behamodellen wordt gebruikt, is de spacerstof veel lichter. Als u het tussen duim en wijsvinger houdt, voelt het materiaal verend ”fluffy”, ongeveer zoals een spons. Het voelt bijna aan zoals wanneer je op noppenfolie drukt, je kan er bijna niet mee ophouden!

"Het spacermateriaal dat wij gebruiken is maar 2,5 mm dik en maakt het volume van de buste niet groter."

Hoewel het materiaal zo luchtig is en niet erg compact, geeft het toch goede stevigte en steun, en dat maakt het ideaal om toe te passen in de cup van een beha. Het wordt veel gebruikt in contour-beha’s of T-shirt-beha’s omdat de wattering de buste een perfecte ronde vorm geeft. Als je een spacer-beha op een vlak oppervlak legt, bijvoorbeeld een tafel, heeft de cup al een gedefinieerde ronde vorm. Maar hoe kan zulk dik materiaal zo koel zijn?

”Een spacer-beha is gewatteerd maar is tegelijkertijd zo licht dat u hem nauwelijks opmerkt”

LUCHT & GEVOEL – DE TECHNIEK ACHTER SPACER
Een traditionele stof is tweedimensionaal en vervaardigd van twee draden, maar Spacer is driedimensionaal en heeft een extra draad. Als je een doorsnede van spacerstof bekijkt, zie je duidelijk dat hij bestaat uit drie lagen.

De spacer-laag bestaat uit een derde draad die het materiaal diepte geeft.

De buitenste en de binnenste laag voeren warmte en vocht af waardoor het materiaal droog blijft. Dit zijn bekende eigenschappen van functionele stoffen, bijvoorbeeld voor ondergoed of sportkleding, maar wat spacer driedimensionaal maakt is de laag in het midden, de zogenaamde spacer-laag.

”Spacer is driedimensionaal. De tussenlaag maakt dat de lucht circuleert. De bovenste en de onderste laag voeren vocht en warmte af.”

De spacerlaag bestaat uit verticaal gestapeld weefsel met luchtzakken tussen de draden. De zakken maken dat de lucht vrij tussen de twee buitenlagen kan circuleren en dit geeft een koel en aangenaam gevoel. In de praktijk betekent dit dat het materiaal dik wordt maar bijna niets weegt.

”Een Spacer-beha combineert enorm veel
voordelen in één en hetzelfde product”

Als u op zoek bent naar een gewatteerde cup maar de traditionele schuimwattering te warm of te stevig vindt, kies dan een Spacer-beha. Laat u niet voor de gek houden door het lichte gevoel, hij geeft uitstekende steun van het type dat je vroeger alleen kreeg met veel steviger materiaal of met dikkere watteringen. Met een Spacer-beha hebt u alle voordelen, zonder dat u concessies hoeft te doen. Vaarwel zweterige beha’s!

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.