Onderhoudsadviezen die uw beha redden. | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Onderhoudsadviezen die uw beha redden.

Onderhoudsadviezen die uw beha redden.

Als je investeert in een kwaliteitsbeha wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Met wat extra zorg en aandacht kunt u de levensduur van uw beha aanzienlijk verlengen. Hier volgen de beste tips voor het verzorgen van uw beha!

Hoe lang gaat een beha eigenlijk mee? Er is niet één antwoord, want het hangt af van de kwaliteit van de beha, het materiaal waarvan hij is gemaakt, de manier van wassen en hoe vaak hij wordt gedragen. Een echte kwaliteitsbeha van een beha-specialist is meestal gemaakt om langer mee te gaan dan een goedkopere beha uit de grote ketens. Maar ook een beha van de beste kwaliteit heeft niet het eeuwige leven. In het algemeen kun je zeggen dat de levensduur van een beha ongeveer twee jaar is, maar veel vrouwen gebruiken ze veel langer dan twee jaar. Je kunt de levensduur van een beha eenvoudig verlengen door hem wat extra zorg en aandacht te geven.

“”Als je een beha tussen het dragen rust geeft kun je zijn levensduur verlengen.”

 

DAAROM IS HET GOED OM VAAK VAN BEHA TE WISSELEN

Een van de beste tips om de levensduur te verlengen is het wisselen tussen meerdere beha’s. Ideaal is een handvol beha’s om uit te kiezen. Als je dezelfde beha langer dan één dag draagt zal hij voortijdig slijten. Uw beha moet de mogelijkheid hebben om te ”rusten” tussen de dagen dat u hem draagt. De textielvezels moeten zich namelijk kunnen herstellen, vooral bij de beha’s die elastan bevatten, en dat doen tegenwoordig bijna alle beha’s.

”De textielvezels moeten zich kunnen herstellen om hun elasticiteit te behouden”

Elastan zorgt ervoor dat een elastische stof zijn vorm niet verliest. Als je bijvoorbeeld de rug zou maken van 100% katoentricot, zou hij na een korte periode van gebruik uitrekken en zijn vorm verliezen. Maar alleen de aanwezigheid van elastan in de beha betekent niet dat hij eeuwig ”soepel” blijft. Daarom moeten de textielvezels kunnen uitrusten en de mogelijkheid krijgen om zich tussen het gebruik in te trekken. Eén nacht rust is echter niet voldoende, hij moet een paar dagen kunnen rusten. Als uw beha is uitgerekt en op de nauwste haak- & oogsluiting te ruim aanvoelt, is het tijd om hem te vervangen. . 

BEWAAR UW BEHA OP DE JUISTE WIJZE  

 ”Sluit de sluiting van de beha, vouw de schouderbandjes omlaag en bewaar de beha liggend”

 

Bewaar uw beha’s bij voorkeur op een platte ondergrond, bijvoorbeeld in een kastlade. Leg ze zo dat ze elkaar omvatten, dit is vooral belangrijk als ze gewatteerde cups hebben. Op die manier steunen de beha’s elkaar. Bovendien hebt u een duidelijk overzicht van uw beha’s en raken ze niet in elkaar verward. Er is nog een reden waarom exclusieve behawinkels hun beha’s vaak op deze manier liggend bewaren in plaats van hangend aan kleerhaakjes.

ZO WAST U UW BEHA 

U hoeft uw beha niet na elk gebruik te wassen. Het is voldoende om hem na zo’n drie keer dragen te wassen. Beha’s met siliconeband (vaak aangebracht op de binnenzijde van cups met kant of op beha’s zonder schouderbandjes) moeten vaker worden gewassen. Transpiratievocht kan namelijk de silicone aantasten.  

Volg altijd het wasvoorchrift op de betreffende beha. In het algemeen mag een beugelbeha nooit in de wasmachine worden gewassen, zelfs niet als u een waszakje gebruikt. Voor een Miss Mary beha adviseren wij handwas voor beha’s met beugel en fijne was in de machine voor beha’s zonder beugel.  

Was nooit witte beha’s samen met gekleurde of zwarte beha’s. Denk er ook aan dat sommige kleuren afgeven, dus was sowieso nooit verschillende kleuren in dezelfde was. Controleer op het etiket of de beha apart moet worden gewassen.

”Gebruik een wasmiddel voor de bonte was, ook als u witte beha’s wast”

 

Sluit altijd de beha op de rug voordat u hem wast. Dit voorkomt dat de haak- & oogsluiting vastraakt in kant of ander kwetsbaar materiaal. Als de beha gesloten is kunnen de schouderbandjes bovendien niet gedraaid, verwrongen of verward raken.  

Gebruik een mild wasmiddel voor de bonte was. Dit geldt ook voor witte kleding omdat witte stoffen vaak niet natuurlijk wit zijn maar wit geverfd. Gebruik liefst een speciaal wasmiddel voor lingerie. Gebruik geen wasmiddel dat bleekmiddel of alcohol bevat.

Doe de handwas in een schone teil of wastafel. Was de beha in koud water als hij kwetsbaar is. Koud water maakt dat de beha langer meegaat. Was een beha nooit in erg warm water omdat dit de elasticiteit teniet kan doen. Laat het water in de beha trekken, lieft enkele uren zodat huidaanslag e.d. kan verdwijnen. Laat de beha bij voorkeur een nacht inweken. Wrijf daarna voorzichtig tegen de beha, vooral aan de binnenzijde van de cups en opzij onder de oksel, waar hij meestal het vuilst is. Laat het water weglopen en spoel de beha goed onder stromend koud water.  

Als uw beugelvrije beha geschikt is voor machinewas, gebruik dan het programma voor fijne was. Bij voorkeur niet centrifugeren. Was hem niet in een erg volle machine. Gebruik altijd een waszakje dat geschikt is voor lingerie om de beha te beschermen tegen andere kleding, bijvoorbeeld als u tegelijkertijd sportkleding met klittenband wast. Het waszakje voorkomt ook dat de beha’s in elkaar verward raken. Was uw beha niet samen met zware kleding zoals jeans, jacks en dikke truien.

Droog uw beha nooit in de wasdroger. De warme in de wasdroger is slecht voor de elasticiteit van het kledingstuk en dodelijk voor elastan.

 

ZO DROOGT U UW BEHA 

Als uw beha gewatteerde cups of schouderbandjes heeft, strek dan de wattering om te voorkomen dat hij krimpt. . 

Strek ook de beugelband waarin de beugel is ingenaaid. Zo voorkomt u dat de beugelband krimpt. Als hij krimpt bestaat de kans dat de beugel uit de band kruipt.  

Druk het water voorzichtig uit de beha maar wring hem niet uit. Vouw een droge frottéhanddoek om de beha en druk voorzichtig zodat de handdoek het overtollige water uit het natte kledingstuk zuigt.

”Strek na het wassen de beugelband. Dit voorkomt dat de beugel uit de band kruipt”

Als u de beha te drogen hangt, hang hem dan niet op aan de schouderbandjes omdat die door het gewicht van het natte kledingstuk kunnen uitrekken. Hang in plaats daarvan de beha zo op dat het middendeel tussen de cups over de waslijn hangt.

Kwetsbare kleding moet soms plat worden neergelegd om te drogen.

Bewaar nooit een vochtige beha in de klerenkast. Laat hem na het wassen eerst goed drogen.

MET AANDACHT KOM JE HET VERST  

Dit waren wat tips die u kunt toepassen om zoveel mogelijk plezier van uw beha te hebben. Als je eenmaal hebt geïnvesteerd in een kwaliteitsbeha en een favoriet hebt gevonden, wil je er natuurlijk lang van kunnen genieten.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.