Mijn borsten zijn niet even groot – hoe vind ik de juiste beha? | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Mijn borsten zijn niet even groot – hoe vind ik de juiste beha?

Het is volkomen normaal als uw borsten niet even groot zijn. Meestal is er tussen de linker- en de rechterborst een verschil van minstens één cupmaat. Waar moet je aan denken als je op zoek bent naar de juiste beha-maat?

Net als bij uw gezichtshelften is geen enkele buste helemaal symmetrisch. Voor dat verschil in vorm en maat hoef je je absoluut niet te schamen. Het is volkomen normaal. Beschouw uw borsten als twee zussen, ze hebben deels dezelfde genen maar hoeven er niet hetzelfde uit te zien.

”Uw borsten zijn als twee zussen, ze hebben deels dezelfde genen maar hoeven er niet hetzelfde uit te zien.”


Staar u niet blind op het meetlint als het verschil tussen uw borsten erg groot is. De maat die je neemt van de busteomvang is niet meer dan een indicatie omdat het een gemiddelde is van beide borsten. Het is beter om verschillende beha-modellen te passen en te testen. Een vuistregel is om een cup te kiezen die past voor de grotere borst, omdat die de meeste steun nodig heeft.


Een gewatteerde cup geeft steun en verhult tegelijkertijd de asymmetrie van de buste. De beha op de foto heet Winter Dew.

Volledig gewatteerd / contourcup
Als het verschil tussen uw borsten groot is dan is een beha met gewatteerde cup een uitstekende keus. Deze cup is vormvast, d.w.z. hij behoudt dezelfde vorm, of u hem nu draagt of in uw garderobe hebt hangen. Het is niet te zien dat de kleinere borst de ruimte niet helemaal vult en de beha wekt de indruk dat beide borsten symmetrisch zijn. Ideaal voor vrouwen die niet willen dat het verschil zichtbaar is. De wattering zorgt bovendien dat de cup niet rimpelt.
Om aan te denken: Een gewatteerde cup is altijd stijf dus kies er een die geschikt is voor de grotere borst en die niet in het borstweefsel drukt.

Elastische cup
Een andere oplossing voor een asymmetrische buste is een beha met een stijve onderste cuphelft en een elastische bovenste cuphelft. De stijve onderste helft zorgt voor steun en lifting terwijl het elastische materiaal in de bovenste helft flexibel is en zich aanpast aan de gotere borst.
Om aan te denken: Kies geen cup die zo klein is dat de grotere borst aan de bovenkant uit de beha puilt.

”Een beha met een stijve onderste cuphelft en een elastische bovenste cuphelft geeft steun terwijl hij tegelijkertijd flexibel is wat de maat betreft.”


Elastisch materiaal in de cup past zich aan de buste aan. De beha op de foto heet Lovely Lace.

Beha-inleg
Als er heel veel verschil in grootte is, zijn er inlegstukjes die je in de cup van de beha kunt stoppen om de lege ruimte die ontstaat op te vullen. Op die manier wordt ook de kleinere borst beter gesteund door de beha. Sommige beha-modellen hebben in de cup een zakje met uitneembare inlegstukjes in de vorm van kleine platte textielkussentjes die je dan uit een van de cups kunt verwijderen.

Prothese-beha
Als het verschil tussen de borsten groot is en u gewend bent om inlegstukjes te gebruiken, kan het de moeite waard zijn om een prothese-beha te proberen. Een prothese-beha ziet eruit als een gewone beha maar hij heeft een zakje dat langs de binnenzijde van de cup loopt. Hij is speciaal geconstrueerd om het gewicht van het losse inlegstukje te dragen.

Wat je vooral niet moet kiezen
Draag bij voorkeur geen beha met een ongewatteerde cup van stijf materiaal. Het stijve materiaal is niet flexibel en kan zich niet aan de buste aanpassen. In plaats daarvan kunnen zich op de kleinere borst rimpels vormen. Deze rimpels zijn meestal ook duidelijk zichtbaar onder de kleding. 

Denk er ook aan dat niet alle vuistregels gelden voor alle vrouwen want alle lichamen zijn verschillend en uniek. Neem daarom de tijd om verschillende modellen uit te proberen tot u een goede oplossing hebt gevonden die precies geschikt voor u is.

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.