Hoe moet een echte activiteiten-beha eruit zien? | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Hoe moet een echte activiteiten-beha eruit zien?

Een gewone beha geeft steun aan de buste maar niet alle modellen doen dat even goed. Voor een actief leven kan het daarom goed zijn om ook een activiteiten-beha te hebben. Maar wat is het verschil tussen een activiteiten-beha en een sport-beha en waar moet je aan denken om de perfecte activiteiten-beha te vinden?

Bij beha’s is het niet mogelijk om te zeggen dat een bepaald model iedereen past. We zien er allemaal verschillend uit en we stellen ook verschillende eisen aan onze beha’s, afhankelijk van onze levensstijl, maar in het algemeen adviseren wij bijna iedereen om een activiteiten-beha in de garderobe te hebben. U zult hem vaker gebruiken dan u misschien denkt.


Geen yogasessie zonder mijn Smoothly beha! Deze activiteiten-beha is gemaakt van elastisch materiaal wat hem perfect maakt voor activiteiten waarbij je lange strekbewegingen moet kunnen maken. Een omgeslagen band onder de buste maakt de beha extra comfortabel voor wie een gevoelige huid heeft.  

Wat is het verschil tussen een activiteiten-beha en een sport-beha?
Een activiteiten-beha is een lichtere vorm van sport-beha. Sport-beha’s worden ontworpen voor training van lage, gemiddelde en hoge intensiteit en hebben een verschillende graad van bounce control, d.w.z. het vermogen om te voorkomen dat de borsten tijdens beweging op en neer bewegen. Een sport-beha voor zeer intensieve training met maximale bounce control is bijvoorbeeld geschikt voor hardlopen of cardio training. Als u dit soort training niet beoefent is een activiteiten-beha een betere keuze.

Een activiteiten-beha is heel geschikt voor bewegingsvormen zoals yoga, pilates, krachttraining, spinning, fietsen, wandelen en andere vormen van activiteiten waarbij u niet op en neer springt. Een typische activiteiten-beha heeft vaak ongewatteerde cups. Hij is gemaakt van lichter materiaal dan een sport-beha die wordt gebruikt voor hoogintensieve training. Dit maakt een activiteiten-beha ideaal voor training die flexibiliteit vereist en waarbij je lange strekbewegingen moet kunnen maken. Hij is ook ideaal om op het werk te dragen, bijvoorbeeld als je taken hebt waarbij je dingen op moet tillen of dragen of bij het tuinieren en het harken van blad.Extra brede onderbusteband, brede rug, cups die de buste scheiden voor individuele steun en die zijn gemaakt van dikke, stijve stof met een extra zachte binnenzijde maken de Cotton Simplex tot een uitstekende activiteiten-beha.

Waar moet ik aan denken bij het kopen van een activiteiten-beha?
Het uiterlijk van een activiteiten-beha kan sterk variëren, maar als u een model gaat kiezen, denk dan aan de volgende eigenschappen.

 • Hij moet zijn gemaakt van materiaal dat bestand is tegen zweet en geen vocht bindt. Vermijd daarom beha’s met een hoog katoengehalte. Katoen laat de huid ademen maar bindt vocht en daarom is een beha die 80% katoen bevat niet zo geschikt voor activiteiten waarbij je transpireert.
 • Het materiaal moet kunnen ademen. Hoe meer wattering de cup bevat, des te minder zal hij ademen (tenzij hij is gemaakt van een speciaal type materiaal zoals bijvoorbeeld spacer).
 • Als de beha gescheiden cups heeft, geeft hij betere steun aan een grote buste dan een compressie-beha (die eruit ziet als een kort hemdje), die vooral de functie heeft om de buste tegen het lichaam aan te drukken.
 • Verstelbare schouderbandjes om de beha eenvoudig aan uw lichaam te kunnen aanpassen. De ene vrouw heeft haar buste hoger gesitueerd dan de andere. Toch zijn er nog veel activiteiten-beha’s op de markt zonder verstelbare schouderbandjes.
 • Brede gewatteerde schouderbandjes ontlasten en voorkomen schuren.
 • Een brede onderbusteband geeft betere steun.
 • Een stevige brede rug en goede zijpanden geven goede steun.
 • De beha moet steun geven zonder te strak te zitten. Vaak wordt gedacht dat een activiteiten-beha heel strak moet zitten en de buste tegen het lichaam aan moet drukken, maar hij mag nooit zo strak zitten dat het onaangenaam wordt. Als u strepen op het lichaam hebt bij het uittrekken van de beha is hij echt te klein.

Als u onzeker bent over wat voor u geschikt is, neem dan contact op met onze klantenservice, waar ze u graag helpen om te vinden wat geschikt is voor uw maat, behoeften en levensstijl.

Reactie toevoegen

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.