IS HET TIJD OM UW AFSCHEID VAN UW BEHA TE NEMEN? | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

IS HET TIJD OM UW AFSCHEID VAN UW BEHA TE NEMEN?

Hoe weet u wanneer uw beha is uitgediend en maakt het wat uit of u rondloopt met een beha die ”te oud” is? Hier volgen 9 tekenen die erop wijzen dat u uw beha moet wegdoen, en waarom.

Hoe lang een beha meegaat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Het antwoord varieert. Het hangt af van de kwaliteit, hoe goed u hem behandelt, hoe vaak u hem gebruikt, hoe groot uw buste is en hoe vaak uw maat verandert. Over het algemeen gaat men uit van 1 à 2 jaar, maar hij kan ook langer of veel korter meegaan. Hoe kunt u weten wanneer het tijd is om afscheid te nemen? Hier zijn 9 tekenen die erop wijzen dat het tijd is.

HIJ ZIT NIET STRAK HOEWEL DE RUGSLUITING IN DE NAUWSTE STAND ZIT
Een beha dragen die te groot is in omtrek is min of meer hetzelfde als geen beha dragen. 80% van de ondersteuning komt van de manier waarop de beha rondom het lichaam zit. Als u een beha koopt, moet deze in de buitenste haak-en-oogstand zitten, daarna kunt u hem geleidelijk strakker afstellen naarmate de beha uitrekt.

DE SCHOUDERBANDJES VERANDEREN AUTOMATISCH VAN LENGTE
Moet u uw schouderbandjes meerdere keren per dag inkorten omdat ze uit zichzelf steeds langer worden? Als u niet handig bent met naald en draad en het oogje en de gesp zelf kunt vervangen, is het tijd om het kledingstuk weg te doen. De schouderbandjes zijn er niet voor niets, ze dienen om de buste steun te geven. Van de totale ondersteuning van de beha nemen de schouderbandjes ongeveer 20% voor hun rekening.

DE KLEUR IS SMOEZELIG, DE BEHA VLEKKERIG EN HET ELASTIEK RAFELT
Een beha die ooit wit was maar nu smoezelig en vuilbeige is, ziet er bepaald niet fris uit. Hetzelfde geldt voor vlekken die niet verdwijnen in de was. U loopt niet rond met een vlekkerige of smoezelige jurk, dus waarom zou u uw ondergoed niet dezelfde zorg geven? Als u zich op uw huid fris voelt, is dat ook aan de buitenkant merkbaar. Lees hier onze verzorgingstips om de levensduur van uw beha te verlengen.

DE BEUGEL IS GEBROKEN OF STEEKT UIT ZIJN KANAAL
We raden niet aan ​​om een ​​kapotte beugel eruit te trekken en de beha vervolgens als een beha zonder beugel te dragen. Een beugelbeha en een beha zonder beugel zijn op verschillende manieren geconstrueerd en als u de beugel eruit trekt, geeft de beha niet langer dezelfde steun of lifting. Een van de meest voorkomende oorzaken waarom de beugel breekt, is dat men een te kleine maat draagt. Als u de beha verkeerd wast, kan de beugel uit het uiteinde van de beugelband gaan steken. Hier kunt u lezen waarom de beugel stuk gaat.

”Een van de zekerste manieren om de elasticiteit teniet te doen, is uw beha in de centrifuge te drogen.”


DE BAND VAN DE BEHA IS NIET MEER ELASTISCH
Het rugdeel van de beha moet altijd elastisch zijn en zijn veerkracht behouden. Is het rugdeel zo uitgerekt dat de beha los om uw lichaam zit, dan kan het de buste niet meer voldoende steun geven. Als de band zijn elasticiteit volledig heeft verloren maar strak om het lichaam zit (bijvoorbeeld omdat u bent aangekomen), is dat net zo erg. U kunt dan schaafwonden en striemen krijgen. De behaband moet elastisch zijn om comfortabel te zijn. Een van de zekerste manieren om de elastanvezels die voor de elasticiteit zorgen, te beschadigen, is door uw beha in de centrifuge te drogen. Volg altijd de wasvoorschriften. Als de beha zijn elasticiteit verliest, zit er niets anders op dan hem weg te doen.

DE BEHA VEROORZAAKT SCHAAFPLEKKEN OP DE HUID
Veroorzaakt uw beha schaafwonden op de huid, trek dan onmiddellijk een andere beha aan. Een beha mag geen martelwerktuig zijn! U verandert in de loop van het leven vaker van maat en lichaamsvorm dan u denkt, zelfs als de weegschaal hetzelfde gewicht aangeeft. De band rond het lichaam moet strak genoeg zijn, maar niet zo dat hij insnijdt. Als de beha verder nog mooi is, kunt u hem bewaren voor als u later van gewicht verandert of hem gebruiken met een beha-extensie.

DE BEHA GEEFT U EEN DUBBELE BUSTE
Voor de manier waarop de beha slijt maakt het veel uit ​​of u een A-cup hebt of een H-cup. Hoe groter de buste, aan des te meer slijtage wordt de cup blootgesteld. Vrouwen met een grote buste hebben de meeste moeite om de juiste maat te vinden. Gewoonlijk dragen ze een te kleine cup waardoor de buste uitpuilt en als het ware een dubbele buste vormt. Dat een beha ooit goed zat toen u hem kocht, wil nog niet zeggen dat hij dat nu ook doet. We veranderen allemaal van maat. Zelf denk je er niet altijd aan dat er een dubbele buste ontstaat ​​als je de beha aantrekt, maar als je een strak wit T-shirt over de beha aantrekt, is duidelijker zichtbaar dat het "bobbelig" wordt tussen de borsten of boven de cuprand. Als het niet glad zit, is het tijd om te investeren in een beha met een grotere cupmaat. Dat is niet alleen een esthetische kwestie, de buste moet ook de juiste ondersteuning krijgen. Als de buste over de cuprand uitpuilt, is de kans ook groot dat het gevoelige borstweefsel in de zijkant van de cup wordt geperst. Zo kunt u zien of u een onjuiste maat hebt.

HET IS DE ENIGE BEHA DIE U BEZIT EN DIE GAAT AL EEN PAAR JAAR MEE.
Dit is een van de snelste manieren om uw beha te verslijten. Hoe meer beha's u bezit en waartussen u kunt wisselen, des te minder slijtage het kledingstuk zal ondergaan. U zou 4-5 verschillende beha's moeten hebben waar u tussen kunt wisselen. Als u maar 2 beha's hebt die u even vaak gebruikt, gebruikt u dezelfde beha 182 keer in één jaar! Geen wonder dat hij slijt. U hoeft de beha misschien niet weg te doen, maar zorg ervoor dat u een paar andere hebt om tussen te wisselen. Als u maar één model hebt gevonden dat u past, koop er dan een paar van. Draag bij voorkeur dezelfde beha niet twee dagen achter elkaar: de textielvezel moet zich kunnen herstellen voordat u hem weer gebruikt.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.