Behaproblemen: 5 tekenen dat de cup niet goed zit | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Behaproblemen: 5 tekenen dat de cup niet goed zit

Als u de juiste maat en pasvorm voor een beha wilt vinden, moet u zich niet blindstaren op maten of maattabellen. Die dienen alleen als indicatie en uitgangspunt. Het is beter om een beha aan te trekken in de maat die u denkt te hebben en dan van daaruit te beginnen tot u de juiste maat hebt gevonden. Hier zijn vijf tekenen dat u een verkeerde cupmaat draagt en ziet u bovendien wat u daaraan kunt doen.

”Op een goed passende beugelbeha moeten de beugels de borsten scheiden voor optimale steun”

 


 

De borsten worden tegen elkaar gedrukt
Worden uw borsten tegen elkaar samengedrukt? Tenzij u een diep gedecolleteerde push-upbeha draagt mogen de borsten niet samengedrukt worden. Bij een goed passende beugelbeha moeten de beugels de borsten van elkaar scheiden voor optimale steun. De beugel moet dus tegen het borstbeen zitten en de borsten afzonderlijk individuele steun geven. De borsten moeten niet tegen elkaar aan liggen. Als de borsten de beugel van het lichaam af duwen, draagt u een te kleine cup. U hebt een cupmaat groter nodig en waarschijnlijk meer.


De borst is ”zichtbaar” bij de oksel
Als borstweefsel tegen de oksel wordt gedrukt, draagt u een te kleine cup. De cup moet de hele breedte van de borst omvatten. Hierbij kunnen de plaatsing en de vorm van de borsten een rol spelen. Als uw borsten een brede basis hebben of ver uit elkaar staan, kan borstweefsel bij de oksel natuurlijk zijn. Als u overgewicht hebt, kan het borstweefsel overgaan in de rest van het lichaam en kan er een oncomfortabele plooi bij de oksels ontstaan. In dat geval adviseren we een behamodel met een extra zijvleugel bij de oksel, die de plooi kan gladstrijken en het ongemak verminderen. Probeer in elk geval een cupmaat groter.

”Het is niet ongewoon dat de ene borst 1-2 maten groter is dan de andere”

 


 

Rimpels of lege ruimte bij de cup
Alle vrouwen hebben licht asymmetrische borsten. Bij sommige vrouwen verschillen de vorm en de grootte meer dan bij andere. Een verschil van 1-2 cupmaten is niet ongewoon. Bij de kleinere borst kan er holle ruimte in de cup ontstaan. Dat is heel normaal. Maar als u een holle ruimte in beide cups hebt, zijn de cups te groot. Als u een gewatteerde beha draagt, is vaak niet te zien dat de cup te groot is. Voel daarom of er een holle ruimte is door met de vingers op de cup te drukken.


Vier borsten in plaats van twee
Trek een strak dun truitje aan over uw beha. Is er een vloeiende overgang van de cuprand naar het decolleté? Dan draagt u een goede maat. Maar als boven elke borst een klein ”broodje” boven de cuprand ontstaat, is de cup te klein. Neem dan een grotere cupmaat. Als u een duidelijke “dubbele borst” krijgt, is het misschien nodig om een paar cupmaten groter te nemen, misschien zelfs drie of vier.

Rode merktekens op de borsten
Vrouwen dragen vaker een te kleine cup dan een te grote. Als de beugel in de zijkant van de borst drukt of als u rode merktekens op de borsten hebt als u ’s avonds uw beha uittrekt, is dat een duidelijk teken dat de cup te klein is. De beugel moet de buste omvatten en er als een wieg omheen liggen. Hij mag nergens knellen. Als dat toch zo is, moet u een grotere cupmaat nemen.

”Vrouwen dragen vaker een te kleine cup dan een te grote.”

Tips bij het veranderen van cupmaat.
Als de band voor uw gevoel strak genoeg om het lichaam zit, hoeft u niet de bandmaat te veranderen als u verschillende cupmaten uitprobeert. Dan hoeft u alleen maar een letter in de cupmaat omhoog of omlaag te gaan.

Maar als u de maat van de band moet veranderen (omdat de band te strak of te los zit), moet u ook de cupmaat veranderen. De cupmaat staat altijd in verhouding tot de bandmaat. Dat betekent dat het volume van een C-cup verschilt per bandmaat. Het volume van een C-cup in bandmaat 70 is op die manier veel kleiner dan dat van een C-cup in bandmaat 100.

De volgende maatvoorbeelden hebben een even groot volume in de cups: 75E – 80D – 85C – 90B – 95A. Voor elke bandmaat die u omhoog gaat, moet u een cupmaat omlaag gaan. En omgekeerd.

Voorbeelden:

  • Draagt u maat 80D en de band zit goed maar de cup is te groot? Kies dan maat 80C.
  • Draagt u maat 80D en de band zit goed maar de cup is te klein? Kies dan maat 80E.
  • Draagt u maat 80D en de band zit te los maar de cup past goed? Kies dan 75E. Dan behoudt u hetzelfde cupvolume als u had.
  • Draagt u maat 80D en de band zit te strak maar de cup past goed? Kies dan maat 85C. Dan behoudt u hetzelfde cupvolume als u had.
  • Draagt u maat 80D en de band en de cup zijn te groot, kies dan 75C. Dan is het volume van de cup een maat kleiner.
  • Draagt u maat 80D en de band en de cup zijn te klein, kies dan 85D. Dan is het volume van de cup een maat groter.

Als u het lastig vindt of als u zich onzeker voelt over uw cupmaat, neem dan contact op met onze klantenservice voor deskundig advies. Ze zijn experts in het helpen vinden van de juiste behamaat via telefoon, chat, e-mail of sociale media en ze zijn 7 dagen per week beschikbaar. Aarzel niet om contact met hen op te nemen, ongeacht welke vragen u hebt over maat, pasvorm, beha-modellen, levering, of hoe u een beha kiest of koopt.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.