Als uw beha de ene dag goed zit – en de volgende dag niet | Miss Mary of Sweden
Overslaan en naar de inhoud gaan
Refunded Returns

Als uw beha de ene dag goed zit – en de volgende dag niet

Het is een probleem dat miljoenen vrouwen kennen maar waar maar weinigen over praten. Opzwellende borsten. Lees hier waar je bij een beha naar moet kijken als je borstmaat fluctueert.

Borsten zijn geweldig maar ze kunnen ook verwarrend zijn. Enige tijd geleden vertelde een vriendin me dat ze beha’s had gepast bij een beha-specialist. Ze ging tevreden naar huis met een beha met een perfecte pasvorm. Hij verschilde twee cupmaten van wat ze anders altijd droeg. Ze dacht dat haar oude beha’s haar goed pasten, maar toen ze thuis kwam en die weer aantrok, merkte ze dat ze te klein waren in de cup. Misschien had ze er eerder niet genoeg op gelet? Een week later trok ze haar nieuwe beha aan en was heel verbaasd toen ze merkte dat de cups te groot waren! Wat was er aan de hand?

Het blijkt dat zij een van de vele vrouwen is met borsten die van grootte veranderen, afhankelijk van de tijd in de maandcyclus. Ze had er nooit aan gedacht om het verschil te meten tussen de dagen dat ze ongesteld was en de andere dagen. Ze dacht altijd dat haar borsten op die dagen alleen maar extra gevoelig waren en dat dit de reden was dat haar beha’s niet comfortabel aanvoelden.

“Fluctuerende borsten zijn volkomen normaal”


De Queen beha zonder beugel geeft uitstekende steun. De elastische cup heeft maatflexibiliteit voor fluctuerende borsten.

Een fluctuerende borstmaat tijdens de menstruatiecyclus is volkomen normaal. Dit wordt veroorzaakt door de twee hormonen estrogeen en progesteron die worden aangemaakt door de ovaria en die  ook fluctuaties veroorzaken tijdens de zwangerschap en de menopauze. Er kunnen ook andere oorzaken zijn zoals medicatie, die zorgen dat het lichaam extra water vasthoudt. Ook gewichtstoename of -afname kan maken dat de maat van de borsten groter of kleiner wordt, maar meestal gebeurt dat niet heel plotseling. Zo natuurlijk als fluctuerende borsten zijn, zo normaal is het als ze niet fluctueren. Het verschilt van vrouw tot vrouw.


Onze populairste beha Lovely Lace heeft zachte stretchkant in de bovenste cuphelft waardoor de pasvorm zich aanpast.

Voor de meeste vrouwen is het voldoende om een beha te kopen met elastische cups omdat het stretchmateriaal zich aan de fluctuaties aanpast. Gewatteerde cups hebben geen maatflexibiliteit als uw borsten groter worden. Een elastische cup verhelpt dit probleem. De hele cup of een deel ervan kan elastisch zijn. In het laatste geval heeft de beha een stijve onderste cuphelft en een elastische bovenste cuphelft.

“Te kleine cups kunnen ertoe leiden dat de beugel in het gevoelige borstweefsel drukt”


De Happy Hearts beha zonder beugel heeft dit najaar een nieuwe stijl met een elastische bovenste cuphelft en een stijve onderste cuphelft. Hij is ook verkrijgbaar in een uitvoering met beugel

Als u een van die vrouwen bent die ervaren dat hun beha bepaalde dagen niet aangenaam aanvoelt, is het misschien een idee om die dag uw cupmaat te meten en deze te vergelijken met uw normale maat. Als het verschil groot is, adviseren we u om ook te investeren in een beha van een grotere maat. Dit geldt in het bijzonder als u een voorkeur hebt voor beha’s met beugel. Een beugel die op het gevoelige weefsel van de borst drukt kan een nachtmerrie zijn, ook al is het maar enkele dagen per maand. Elke keer is er een te veel. Een beha mag nooit oncomfortabel zijn.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.